Juny: mes clau pel futur de molts estudiants. S'acaben els dies per escollir quin serà el camí que seguiran els joves en els seus estudis, una decisió gens fàcil ja que pot marcar el futur de la vostra vida. És important reflexionar bé i escollir allò que us apassioni, però també s'ha de tenir cada cop més en compte la sortida al mercat laboral que els estudis escollits tenen. L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, també coneguda com ETSEQ, ha creat per als futurs universitaris el programa Work Experience que compta amb el suport de les principals empreses del sector químic com són BASF, BSP, Clariant, Covestro, Dow, Essity Messer i Technip. Aquest pla compta amb pràctiques professionals a les millors empreses del sector, així com una formació excel·lent amb els mètodes més innovadors, i és que l'ETSEQ està considerada una de les millors universitats d'enginyeria química del sud d'Europa amb un grau d'ocupabilitat dels nous graduats de més del 90%.
Amb el programa Work Experience els alumnes seleccionats tindran accés a pràctiques en empreses punteres del territori, una gran diversitat de sortides professionals de futur —prova d'això són els més de 1.000 antics estudiants que treballen en l'actualitat i el 85% d'ocupació al primer any després d'acabar els estudis—, rebran una formació acadèmica puntera amb el pla d'estudis que compta amb els estàndars internacionals més elevats, se'ls prepararà per al mercat laboral, i a més se'ls regalarà un Macbook Air, el complement ideal per als seus estudis. Podeu consultar tota la informació sobre el Work Experience en aquest enllaç i visitant la seva pàgina web.
Els futurs universitaris també es poden matricular a un dels graus amb més futur en el mercat laboral, el grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (GTBA), que dóna els coneixements necessaris per treballar en sectors industrials basats en els bioprocessos, en especial, en el sector alimentari. Es tracta d’un ensenyament de tres anys (180 crèdits) amb un grau elevat d’ocupabilitat, que dóna als graduats les capacitats per treballar, per exemple, en el processament de productes d’origen biològic, en innovació i disseny de productes, en gestió ambiental, automatització de processos, logística o control de qualitat de productes, especialment aliments. Després dels cursos, els graduats poden titular-se com a enginyers i obtenir les atribucions professionals de l’enginyeria tècnica amb un curs addicional, cursant un any més i aconseguint el grau en Enginyeria de Processos Alimentaris (GEBA). Trobareu tota la informació sobre aquests graus en aquesta pàgina.
Recentment es van publicar els resultats de l’edició 2018 de l’U-Ranking, els quals situen a la URV en quarta posició en rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic, segons la publicació de la sisena edició del rànquing. Així doncs, la Universitat comparteix posició amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Cantàbria i la Universitat Autònoma de Madrid i només té per davant seu la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carlos III, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Politècnica de València.