Aprendre anglès des de Bressol a l’Escola Internacional del Camp

El cervell, juntament amb l’entorn, ens permet aprendre, fer, comprendre i gaudir a l’hora que condiciona la nostra manera de pensar, sentir i viure
A l'EIC els alumnes aprenen a utilitzar les noves tecnologies de forma responsable.
A l'EIC els alumnes aprenen a utilitzar les noves tecnologies de forma responsable. | Cedida

 

A l'Esola Internacional del Camp (EIC) ens interessa conèixer com entorn i biologia acompanyen el desenvolupament i creixement del nostre alumnat des de P1, és a dir, des del primer any de vida, per dissenyar un entorn d'aprenentatge ric, estimulant i amable amb el desenvolupament natural de l'infant.

 

Òbviament, el cervell de l'infant està preparat per aprendre a parlar escoltant als adults i altres infants, imitant sons (els nadons són grans imitadors, la qual cosa afavoreix l'aprenentatge d'idiomes), jugant, interactuant... Segons David Bueno, aquest instint natural d'aprendre a parlar forma part del nostre «programari natural» però, en canvi, l'idioma concret de cadascú, segons ell, és un aprenentatge cultural que requereix un entorn estimulant com el que gaudim a la nostra escola.

 

L'infant bilingüe construeix aquest aprenentatge sobre les mateixes xarxes neuronals consumint més energia que el cervell d'un infant monolingüe, donat que ha d'anar triant les paraules entre els dos (o més) idiomes que està aprenent, la qual cosa, segons Bueno, reforça les neurones i les seves connexions, focalitzant millor l'atenció, discriminació, associació..., reforçant les competències necessàries per aprendre, millorant la capacitat de presa de decisions, l'empatia, el control de la impulsivitat, la gestió de les emocions, etc.

 

Des de ben petits aprendran diversos idiomes per sortir amb un bon nivell.
Des de ben petits aprendran diversos idiomes per sortir amb un bon nivell. | Cedida

 

Aprenenatge de l'anglès a l'EIC

Des del primer mes de vida fins als 8 anys, el cervell presenta la màxima capacitat d'aprendre idiomes. És, doncs, des de Bressol, a partir dels 12-18 mesos (justament quan l'infant comença a dir les seves primeres paraules), que a l'Escola Internacional del Camp preparem l'ambient i les activitats d'aprenentatge perquè l'infant desenvolupi l'aprenentatge de l'anglès a l'hora que es desenvolupa en tots els àmbits del coneixement globalment i creativa.

 

En un entorn totalment en anglès, els nostres alumnes aprenen a parlar aquest idioma al mateix temps que aprenen a parlar (fora de l'escola) la seva llengua materna. Es converteixen, com a mínim, en bilingües amb la facilitat pròpia de tots els infants a aprendre a parlar. Amb professorat local i nadiu anglès, en un entorn lingüísticament estimulant, els infants aprenen a parlar, pensar i jugar en anglès amb la mateixa normalitat que després, a casa, parlaran en català, castellà o quina sigui la seva llengua materna.

 

Els nostres alumnes interactuen en anglès amb les seves mestres, que provoquen oportunitats de comunicació en què l'infant curiós vol comunicar-se i, a canvi del seu esforç, rep l'escolta activa, estimulant i l'aprovació acollidora del seu mestre.