Star Wars, protagonista de la cartellera Ocine d'aquesta setmana

En una cartellera plagada de superherois, aventures espacials, acció sense límits i produccions cinematogràfiques adrenalítiques i efervescents, arriben aquesta setmana noves propostes a les sales d'Ocine, la principal de les quals la protagonitza un altre dels herois per excel·lència del setè art, Han Solo.

 

  'Han Solo: Una historia de Star Wars'

Sta Wars és com Marvel: ha tornat a la vida aquests darrers anys i ara s'ha d'estirar la franquícia tant com es pugui i anar donant-hi nous matisos, enfocaments i perspectives per veure cap a on pot evolucionar per adaptar-se als nous temps, als nous discursos narratius i als territoris on la nova generació d'espectadors se sent còmoda. El que està fent Marvel constantment, vaja.  En aquesta ocasió, però, la crítica no ha estat tan benèvola com els darrers cops i ha deixat bastant malament aquesta aventura centrada en Han Solo, i en una gran aventura a bord del Falcó Mil·lenari. Se'ns explica com es fa amic del seu futur copilot, Chewbacca i es relata un viatge que marcarà el camí d'un dels herois més improbables de la saga Star Wars. Dirigeix Ron Howard i protagonitzen Emilia Clarke i Alden Ehrenreich. Pels fans menys exigents de la saga galàctica però que no es volen perdre cap capítol de la història. Recordeu a més que a Ocine Les Gavarres podreu ser els primers a veure-la gràcies a la preestrena programada per dijous 25 a la tarda. Aquí teniu les entrades.

'El doctor de la felicidad' 

El doctor de la felicidad
El doctor de la felicidad | Cedida

 

  

  

El títol ho diu tot. Comèdia francesa sobre un estafador penedit i convertit en metge que arriba a un petit poble en el qual vol convèncer als seus habitants que un pacient sa és un malalt que no sap que ho està. Per aquest motiu haurà de trobar a cadascú la malaltia real o imaginària que té. Aviat arribarà un jove que ho posarà tot en dubte i algú del seu passat que voldrà desemmascarar-lo.

  

'La chica en la niebla' 

La chica en la niebla
La chica en la niebla | Cedida

 

  

Thriller coproduït per Itàlia, Alemanya i França protagonitzat per Toni Servillo. Noia desapareguda en un poble dels Alps italians, molts sospitosos entre els veïns, motius foscos i una realitat polièdrica i inquietant que fa que qualsevol d'ells pugui ser el culpable 

  

  

Encara en cartell 

  

'Deadpool 2' 

Deadpool 2
Deadpool 2 | Cedida

 

  

L'heroi més 'gamberro', foteta i descarat de Marvel ha tornat a la pantalla gran i ho ha fet, novament, per la porta gran. Ryan Reynolds és d'aquells actors més aviat fluixets i amb una carrera que s'aguanta amb pinces però que gràcies a Deadpool forma part de l'star system de Hollywood sense haver d'esforçar-se gaire a interpretar bé (Robert Downey Jr. O Chris Evans també formen part d'aquest club). Cert que Reynolds s'ha fet el personatge de Deadpool seu i ja no ens l'imaginem amb la cara (desfigurada) de cap altre actor.

En qualsevol cas, la proposta torna a funcionar. Guió molt divertit i ple de referències cinematogràfiques, amb bons acudits i un to burleta i amb mala llet que es digereix molt bé i amb ganes. Títols de crèdit inicials ja molt originals i una trama que aguanta el ritme i amb un intent fins i tot de dotar de certa transcendència emocional les motivacions de Deadpool i la seva peculiar banda d'antiherois a l'hora de lluitar contra el mal.

Acció perfectament dissenyada i executada, efectes especials més que correctes i al servei de la història i una mostra que la productora s'hi ha gastat els diners amb ganes perquè la pel·lícula surti bé. I hi surt. Llarga vida a Marvel, sempre que fugi del convencionalisme previsible i tediós d'algunes propostes recents i porti l'espectador cap a universos tan sui generis com el de Deadpool. I recordeu, no és gaire recomanable per a nens.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on