Tot a punt per la Festa del Cinema que comença a les sales tarragonines

Ja des d'aquest diumenge dia 6 es poden comprar les entrades en línia per qualsevol dels tres dies de la festa del cinema.

 Aquest diumenge ja es poden comprar les entrades per la Festa del Cinema que comença demà
Aquest diumenge ja es poden comprar les entrades per la Festa del Cinema que comença demà  | delCamp.cat
 

 
 

Els cinemes tarragonins ja ho tenen tot a punt per a la Festa del Cinema, un dels esdeveniments cinematogràfics més esperats pel públic, que se celebrarà demà dia 7 de maig, dimarts dia 8 i dimecres dia 9 a les sales de tot l'Estat. La principal particularitat d'aquest esdeveniment és el preu de les entrades que se situa durant aquests tres dies a només 2,90 € cada entrada i en totes les sessions. 

Els organitzadors de la festa són la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics, la Federació de Cinemes d'Espanya, que agrupa el 80% de les pantalles existents a l'Estat i el 90% de la recaptació total i l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals). És per aquest motiu que la festa del cinema és també un esdeveniment molt seguit entre la majoria de sales d'exhibició d'arreu i que suposa un bon impuls al sector que durant tres dies veu un augment més que considerable d'espectadors a les sales.

Per tal de participar-hi cal visitar la web oficial de la Festa del Cinema i acreditar-se en pocs passos per tal d'obtenir la credencial que cal presentar a taquilla si es requereix. Fa pocs anys, la imatge de la festa del cinema era la de llargues cues a la taquilla esperant per comprar l'entrada de la pel·lícula que es volia veure o del que quedava lliure. Des que es va activar la compra en línia també per la festa del cinema, aquest fenomen ha disminuït força i si bé a les hores centrals de la tarda-vespre, es segueixen produint cues molt més llargues d'espectadors, molta gent opta per comprar prèviament l'entrada. Ja des d'aquest diumenge dia 6 es poden comprar les entrades en línia per qualsevol dels tres dies de la festa del cinema. 

 

Campeones
Campeones | Cedida

 

Les tres pel·lícules estrella d'aquesta edició

Tal com explica Josep Eduard Príncep, gerent d'Ocine Les Gavarres, cada any hi ha un parell o tres de pel·lícules que tot fa preveure que s'emportaran el nombre més gran d'espectadors. «Enguany la gran triomfadora de la Festa del Cinema sembla clar que serà 'Los Vengadores: Infinity War'. Ja va fer un magnífic primer cap de setmana, ha seguit amb xifres molt elevades i aquests tres dies de festa del cinema seguirà funcionant molt bé» Al marge d'aquesta, Príncep aposta també per la nova pel·lícula del director Javier Fesser. «És una pel·lícula a descobrir, sens dubte. Ha tingut una bona acceptació des que es va estrenar, està agradant molt i l'efecte boca-orella fa que continuï tenint molts espectadors així que durant aquests dies també funcionarà molt bé'». La tercera pel·lícula que segons el gerent d'Ocine tindrà més bona acollida aquests dies será 'Ready Player One', història futurista d'alt nivell dirigida per Steven Spielberg.

Altres pel·licules destacades que es poden veure aquests dies són '12 valientes', 'Siete días en Entebbe', 'Gorrion Rojo', 'Noche de juegos' '#SexPact', 'Mi querida cofradía' o 'Proyecto Rampage' entre les més populars o, si sou una mica més arriscats, 'Isla de Perros', 'Un lugar tranquilo' o 'La casa torcida' us poden interessar més.

La festa del cinema ha portat la gent massivament a les sales
La festa del cinema porta la gent massivament a les sales | Frederic Recasens

 

 

 

Les xifres d'assistència a la Festa del Cinema

La festa del cinema va començar l'any 2009, com una cita anual i des de la primera edició no va parar de créixer fins al punt que ben aviat va passar a celebrar-se cada sis mesos aconseguint un rècord d'espectadors de 2,5 milions l'octubre de 2016. També l'octubre de 2014, més de 2,2 milions de persones van anar al cinema, en aquest cas gràcies a impactes cinematogràfics com 'Ocho apellidos vascos' que va aconseguir despatxar ella sola gairebé 1,9 milions d'entrades ella sola. 

Les xifres d'assistents s'han mantingut estables gairebé des del principi per la qual cosa des de l'organització es mostren satisfets de l'evolució que ha tingut aquesta idea que va començar com una prova i que el públic ja espera que arribi cada primavera i cada tardor. Repassant els darrers anys veiem que el març de 2014 la festa del cinema va assolir 1,8 milions d'espectadors, l'octubre del mateix any 2,1 milions d'espectadors, el 2015 va tancar amb 1,5 milions i 2 milions durant la primavera i la tardor, respectivament, el 2016 es va produir el rècord d'espectadors durant el mes d'octubre assolint gairebé els 2,6 milions d'espectadors i assolint 1,7 milions durant la primavera del mateix any i l'any passat, les xifres van oscilar entre 1,5 i 1,6 milions d'espectadors.

Les xifres d'assistència, si bé el 2017 van registrar un lleuger descens, es mantenen estables entorn el milió i mig d'espectadors destacant que sempre són millors les xifres de tardor que les de primavera. Des de l'organització es qualifica aquesta tendència com a natural perquè el públic va més al cinema a la tardor i a l'hivern que no pas a la primavera i a l'estiu. En qualsevol cas, la valoració de l'esdeveniment és bona i prova d'això és que es continua apostant per la festa amb una doble edició cada any.

L'any vinent, la Festa del Cinema farà ja deu anys però de moment no ha transcendit encara si hi haurà algun al·licient especial per commemorar-ho, a més de la baixada habitual del preu de les entrades. Sigui com sigui, la suma d'esdeveniments com aquest o fenòmens com els espectaculars rècords de pel·lícules com 'Los Vengadores: Infinity War' que ja és la pel·lícula més taquillera de la història durant el primer cap de setmana d'estrena, posen de manifest que malgrat tot, el cinema segueix amb una bona salut i que el públic continua creient en la màgia del setè art.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on