Ocine anuncia que aplicarà íntegrament la reducció de l'IVA del cinema

L'empresa reduirà el preu de les entrades desprès de la baixada de l'IVA del 21 al 10% del nou govern espanyol
Ocine anuncia que aplicarà íntegrament la reducció de l'IVA del cinema.
Ocine anuncia que aplicarà íntegrament la reducció de l'IVA del cinema. | delCamp.cat

 

Ocine ha confirmat que aplicarà la reducció del 21 al 10% en l'IVA en les entrades de tarifa general dels seus cinemes, tal com va aprovar el govern espanyol. Aquest descens en el preu de les entrades té un beneficiari molt evident, que és el públic. Es tindrà més accés als cinemes, amb un públic més receptiu, i el gust per la cultura audiovisual s'incrementarà. Des de la cadena de cinemes Ocine declaren estar «satisfets» pel benefici que comporta aquesta notícia als seus espectadors.

Les entrades baixen més de 50 cèntims

L'entitat de defensa del consumidor FACUA va calcular que el preu de les entrades es reduiria uns 66 cèntims de mitjana aproximadament. Per tant, veure una projecció a qualsevol cinema de Tarragona un cap de setmana o festiu baixaria dels 7,35 euros als 6,68. La ciutat tarragonina se situa al número 26 de la llista de les ciutats més cares en les entrades actualment. 

 

Segons el darrer estudi de FACUA, realitzat entre el gener i el febrer d'aquest any, la mitjana de preu de les entrades de cinema a l'estat espanyol els dies laborables és de 6,96 euros i de 7,31 euros els festius o caps de setmana.  

 

Es controlarà que tots els cinemes redueixin l'IVA

L'associació va anunciar que controlaria que totes les sales de cinema baixessin l'IVA quan la mesura entrés en vigor. També ha fet un comunicat on avisa que qui no compleixi la norma o redueixi els preus «menys del que correspon» serà denunciat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per tal d'investigar «si s'han produït acords il·legals».

 

Va ser el govern del Partit Popular qui va pujar l'IVA de la cultura i l'oci al 21%  l'any 2012 i des d'aquest mateix any són moltes les veus que reclamaven una mesura com la que s'ha instaurat ara.