'Ocean's 8', la versió femenina de George Clooney i companyia que arriba als cinemes

Aquest estiu estan arribant nombroses estrenes a la pantalla gran. A banda de les més mediàtiques i a diferència del que ha passat en anys anteriors, l'estiu esdevé també una mena de calaix de sastre per portar a les cartelleres totes aquelles produccions que o bé han posposat la seva estrena prevista per abans o bé, sense data fixa, i amb un calendari ajustat d'estrenes estrella, busquen el seu forat per passar per les sales comercials.

 

  

Aquesta setmana tenim dues super estrenes, d'aquelles de crispetes i focs artificials i altres propostes secundàries però algunes d'elles, dignes d'una oportunitat:

 

  

'Ant Man y la Avispa'

'Ant-man y la Avispa'
'Ant-man y la Avispa' | Cedida

 

L'espremedora de Marvel no té aturador i les produccions amb els superherois de la factoria no paren de rajar. Ara arriba el torn d'Ant Man, l'heroi amb forma de formiga biònica i de la Avispa, dos herois menors de la factoria que hauran de treballar junts per descobrir secrets del passat. Més aventures pels incondicionals de la saga.

  

 

'Jean François i el sentit de la vida'

 

Sergi Portabella dirigeix aquesta comèdia sobre en Francesc, un nen solitari de tretze anys que descobreix 'El mite de Sísif' d'Albert Camus i queda fascinat. Llavors decideix convertir-se en existencialista, s'apuja el coll de la seva camisa, es fa dir Jean François i comença un viatge a París per trobar-se amb Camus.

  

  

'La primera purga: La noche de las Bestias'

'La primera purga'
'La primera purga' | Cedida

 

  

Darrere de cada tradició, hi ha una revolució. Aquí tornem als orígens de la brutal tradició: 12 hores d'impunitat criminal per canalitzar els pitjors instints de la raça humana. Terror de factoria.

 

 

'Ocean's 8'

 

  

  

Recordeu George Clooney i la seva colla de lladres de casinos de la saga Ocean's Eleven, remake també de la pel·lícula original de 1960 i protagonitzada per Frank Sinatra i Dean Martin? Doncs ara arriba el mateix plantejament però amb versió femenina. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway i Helena Bonham Carter són les protagonistes.

 

 

'Whitney'

 

Documental sobre una de les vocalistes més famoses de tots els temps. Més de 200 milions de discos venuts en tot el món i amb set números u consecutius als Estats Units. Anys després de la seva mort a l'edat de 48 anys, aquest documental fa un recorregut per la seva vida plena de llum i d'ombra.

 

  

Encara en cartell

 

'Sicario: El día del soldado'

 

  

'Sicario: El día del soldado'
'Sicario: El día del soldado' | Cedida

  

La seqüela de la pel·lícula de 2015 dirigida per Dennis Villeneuve ja ha arribat als cinemes i és clarament inferior a la seva predecessora en la majoria d'aspectes. Plantejada amb un tempo i atmosfera diferents, repetint personatges però aprofundint en la part humana, intimista i més dura de les relacions despiadades que es teixeixen entre narcotraficants, intermediaris, autoritats, cossos policials i víctimes del sistema, l'acció deixa pas a la reflexió i a la intensitat emocional, més que no pas a la guerra contra els càrtels en la seva expressió més física i de pistoles fumejant.

  

El problema principal és que es barregen trames sense acabar de concloure'n bé cap, els personatges deambulen per un argument borrós i seqüencial que no acaba de definir-se en cap forma concreta i més enllà de connotar moltes coses, no acaba pràcticament denotant res més que una història que evoluciona poc i que avorreix bastant. Se salva el magnetisme del personatge de Benicio del Toro, poca cosa més.

 

Per altra banda, convé recordar també que el proper dimarts dia 10 de juliol a partir de les 17:30 de la tarda torna la Sessió Nadó a Ocine Les Gavarres amb la projecció de 'Superagente canino'.