Cinc símptomes que poden indicar-te que pateixes estrès

La fatiga ocular, el mal de cap o els dolors d'estómac són alguns d'ells

Alguns problemes del nostre cos indiquen que patim estrès. Foto: Daily Mail.

El nostre cos pot ser un bon indicador per determinar que patim estrès, però cal interpretar bé els senyals. Et presentem a continuació alguns dels problemes que poden ser provocats per aquesta situació, recollits en una llista del Daily Mail.

1. Ment accelerada, preocupació i ansietat. Si estem vivint una situació d'estrès o una temporada en què no ens sentim totalment segurs, pot ser que el cos els ho faci saber. Aquesta preocupació acostuma a provenir del costat esquerre del cervell, que s'encarrega de la comparació amb el món que ens envolta. Per tant, el que podem fer és una altra acció que faci treballar l'altra part com ara alguna activitat artística. Un altre consell pot ser menjar fruits secs perquè aporten vitamines que ajuden al cervell a estabilitzar l'estat d'ànim.

2. Fatiga ocular. Cada vegada hi ha més gent que passa moltes hores davant d'un ordinador, fet que pot provocar que els ulls piquin o la vista es cansi ràpidament. Aquest problema pot aguditzar-se amb l'estrès i per solucionar-ho a curt termini el que es pot fer és fregar-nos les parpelles de tant en tant quan estiguem a l'ordinador. A més, també és útil evitar les pantalles durant els nostres descansos.

3. Tensió a la mandíbula i mal de cap. Un altre gest que podem fer sense adonar-nos en situacions d'estrès és prémer la mandíbula, que pot provocar tensió a les espatlles i mal de cap. Per tal d'evitar aquest problema es pot provar de mastegar ben a poc a poc per desbloquejar els músculs o bé fer exercicis en aquesta zona.

4. Rampes i dolor a l'abdomen. Sovint, si estem nerviosos, el nostre estómac respon i es contrau, fet que pot causar rampes o dolors al ventre. A més, l'estrès també pot afectar a la funció digestiva i anul·lar-la. Per posar remei a aquest problema a curt termini, el que podem fer és dormir amb les cames doblegades en una posició natural. A llarg termini, podem apostar per una dieta sana i escassa en carn.

5. Estar irritable o enfadat. Una mala situació ens pot fer estar més irritables o bé més enfadats. Com a solució, l'article planteja provar d'oblidar allò que ens preocupa al moment per tal d'analitzar-ho millor al cap d'unes hores o dies. També podem respirar de manera tranquil·la i evitar que la mandíbula es tensi.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on