La policia troba una granja de bitcoins amagada en un hotel en obres a Cambrils

S'ha precintat el local a l'espera de poder avançar les investigacions i aclarir si hi ha algun delicte

Imatge de l'exterior de l'hotel on hi ha la granja de bitcoins, a Cambrils
Imatge de l'exterior de l'hotel on hi ha la granja de bitcoins, a Cambrils | Guillem RS

Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils, han precintat una granja de bitcoins en un hotel en obres a la N-340 en el seu pas per Cambrils. Es tracta de l'antic Hotel Daurada Park que fa pocs mesos que ha estat comprat un inversor rus i que l'està remodelant per tornar-lo a obrir.

En una inspecció d'obres es va localitzar un magatzem amb diversos ordinadors connectats que semblaven una granja de bitcoins, la criptomoneda de moda i d'un valor que ha superat els 15.000 dòlars americans. Aquests terminals treballen per la producció d'aquesta moneda digital en format de granja, amb uns aparells molt potents i que fan una gran despesa d'energia elèctrica.

Conrear bitcoins no és il·legal

Si bé aquesta producció de criptomoneda no és il·legal, la policia va precintar el local a l'espera de poder avançar les investigacions i aclarir si hi havia algun il·lícit penal. Tampoc es descarta que hi hagi un presumpte delicte per defraudació de fluid elèctric per com es van trobar algunes de les instal·lacions elèctriques.

Els operaris que estan treballant ara mateix a l'hotel han assegurat no saber quin va ser el motiu de la visita de la policia i cap responsable actual de l'hotel ho ha volgut explicar a aquest mitjà. Diverses persones estrangeres, durant aquest matí, han entrat i sortit del recinte amb caixes i material. Els Mossos d'Esquadra van identificar una desena de persones però no es va imputar a cap persona.

Tot en ordre, de moment

Les investigacions, que ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona amb la col·laboració de l'Àrea Central de Delictes Informàtics de la policia catalana, encara no s'ha donat per tancada. Tot i això, tot apunta que els investigadors no han trobat cap il·lícit penal o res que faci pensar que se n'hagi produït algun.

No es té la seguretat que sigui la primera granja de bitcoins que hi hagi a Catalunya però sí que és el primer cop que els Mossos l'han precintat a l'espera d'esbrinar que s'estiguin complint tots els requisits i que no s'estigui fent un ús fraudulent de l'electricitat. Si, tal com sembla, tot està en ordre, la producció d'aquesta moneda en aquest magatzem amagat de Cambrils podrà seguir sense problema.


Comentaris

envia el comentari