La Cooperativa de Cambrils acredita la seva viabilitat en un document

Ha presentat al jutjat la sol·licitud per homologar l'acord de refinançament que inclou l'informe d'un expert nomenat pel Registre Mercantil de Tarragona

Imatge d'una caixa de la Cooperativa tancada. Foto: Guillem RS.

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ha presentat aquest dimarts davant del jutjat mercantil número 1 de Tarragona la sol·licitud d'homologació judicial de l'acord marc de refinançament, segons ha informat l'entitat. A més de l'acord, la sol·licitud incorpora també el pla de viabilitat de l'entitat, l'informe favorable de l'expert independent nomenat pel Registre Mercantil de Tarragona, així com el certificat de l'Auditor de Comptes respecte al quòrum d'adhesions obtingut.

L'expert independent nomenat pel Registre Mercantil de Tarragona considera que el pla de viabilitat de la cooperativa «és raonable i potencialment realitzable a l'estar basat en la realitat actual de l'empresa i en la seva evolució més probable». Ara, el jutjat mercantil número 1 de Tarragona haurà de comprovar que es reuneixen tots els requisits legals necessaris i dictar, en cas que sigui oportú, una resolució per mitjà de la qual s'aprovi l'homologació de l'acord marc de refinançament.

L'homologació judicial, juntament amb l'obtenció de 13 milions d'euros per mitjà del préstec de l'ASC amb l'aval de la Generalitat, per 10.000.000 euros, i el préstec de 3 milions d'una societat de capital risc permetrà retornar el 40% del passiu financer en el moment d'aixecar el preconcurs, el 32% en un període de 10 anys computats des de la data de l'acta d'homologació judicial de l'acord de refinançament i el restant 28% de l'any 11 al 16 computat també des de la data de l'acte d'homologació de l'acord. Així mateix es preveu constituir una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment del pla de viabilitat i la reestructuració de l'entitat.

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ha volgut agrair «profundament» l'esforç realitzat per la multitud de persones que s'han adherit a l'acord de refinançament (80% del passiu financer), les quals han permès evitar la declaració en concurs de creditors de l'entitat i donar continuïtat al projecte cooperativista, permetent poder complir amb totes les seves obligacions i pagaments. L'entitat continua portant a terme la seva activitat agrícola amb normalitat, així com la comercialització de productes per mitjà de les seves agrobotigues.


Comentaris

envia el comentari