Augmenta l'abandonament de gossos al Vendrell amb l'arribada de l'estiu

En una hora, la policia va trobar fins a quatre gossos abandonats
Un dels gossos abandonats al Vendrell.
Un dels gossos abandonats al Vendrell. | Policia Municipal del Vendrell

L'arribada de l'estiu ha comportat al Vendrell un augment dels gossos abandonats a la via pública. Així ho han certificat des de la regidoria de Governació de l'Ajuntament del Vendrell, que és la que porta el control de la Policia Municipal. El regidor d'aquesta àrea, Rafel Gosálvez, ha apuntat que amb l'inici de la temporada alta s'ha notat «un repunt de l'abandonament de gossos», posant com a exemple que, fa pocs dies, «la policia va recollir fins a quatre gossos abandonats en un període d'una hora».

 

Per això, des de la policia i l'Ajuntament han volgut fer una crida per conscienciar la població, i recorden que l'abandonament de gossos al carrer és una infracció que recull l'ordenança de civisme, i que comporta multes. La llei preveu sancions de fins a 2.000 euros per l'abandonament de gossos, que poden arribar als 20.000 euros si l'animal pateix algun dany.

Vídeo d'un gos lligat a un fanal

Un altre dels casos que recentment s'ha conegut al Vendrell és el d'un home que va deixar el seu gos lligat a un fanal al polígon de la Cometa, la nit del passat 22 de juny. Les càmeres de seguretat d'una nau que hi havia a la zona van captar en vídeo el moment en què l'home baixa el gos de la furgoneta i el deixa lligat a un fanal, per després marxar. Les imatges van córrer per les xarxes socials per si es podia trobar a l'infractor.

 

Des de la Policia del Vendrell apunten que, de moment, no han pogut trobar a la persona, ja que a les imatges no es pot veure la matrícula del vehicle. Fa tres mesos, una veïna de Calafell va ser denunciada per abandonar vuit cadells de gos al carrer. Els animals van ser recollits per la policia, i al cap de pocs dies ja s'havien repartit per diferents domicilis del municipi.  

 Comentaris

envia el comentari