El Vendrell no ha posat cap sanció a bancs pels pisos buits

El ple va aprovar una moció per multar els bancs l'octubre del 2015

Un bloc de pisos buits, al Vendrell.
Un bloc de pisos buits, al Vendrell. | BP Diari

L’Ajuntament del Vendrell no ha posat, a febrer del 2018, cap sanció a entitats bancàries que disposen de pisos permanentment desocupats a la ciutat. Tot i que l’octubre del 2015 es va aprovar una moció en aquest sentit al ple, presentada pel grup de Sí Se Puede, fonts municipals confirmen que encara no s’ha tramitat cap sanció, i que «s’està treballant en el tema».

Fa pocs dies, l’Ajuntament de Reus va informar que havia recaptat 418.000 euros en sancions a bancs per aquest mateix tema, que ara destinarà a mesures de promoció de l’habitatge social a la capital del Baix Camp. Reus havia aprovat una moció com la del Vendrell el gener del 2014, mitjançant la qual es va reclamar que 77 pisos buits que tenien els bancs passessin a mans públiques.

Dos anys i quatre mesos des de la moció

A finals del 2015, quan es va constatar que no hi va haver cap avanç en aquesta petició, Reus va iniciar el procediment de sancions, que en dos anys ha permès al consistori ingressar 418.000 euros. Al Vendrell, actualment fa dos anys i quatre mesos que es va aprovar la moció per unanimitat al ple, però encara no s’ha posat cap sanció.

L’octubre del 2016 es va informar que s’havia arribat a un acord amb una entitat bancària per disposar dels primers pisos de lloguer social, però no es va acabar concretant si eren molts o pocs pisos. L’Agència Catalana de l’Habitatge havia xifrat en 500 els pisos desocupats que eren propietat dels bancs al Vendrell.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
ppet
Els regidors de l'Ajuntament del Vendrell , el que volen son els sous que van en la cadira i no tenen nivell per enfrontar-se a cap banc, ni que siguin els de la Rambla.
refredat
... aquests regidors i l'edil a més tindran un pla econòmic amb aquests sucursals bancàries per fer que les seves vides siguin més placenteres. Oi, senyors.

envia el comentari