El Vendrell aprova el projecte definitiu d'ampliació de l'illa de vianants

El següent pas serà la convocatòria de la licitació per a l'execució de les obres
La carretera del Doctor Robert passarà a ser de plataforma única. | Ajuntament del Vendrell

La Junta de Govern de l'Ajuntament del Vendrell celebrada aquest dilluns ha servit per aprovar definitivament el projecte constructiu de reordenació i millora de la carretera del Doctor Robert i carrers adjacents. El següent pas serà la convocatòria de la licitació per a l’execució de les obres. El projecte d’ampliació de l’illa de vianants té un cost d'1,6 milions d’euros i es finançarà sense contribucions especials, amb aportacions de l’Ajuntament i també d’Aigües de Tomoví.

 

El projecte també inclou la renovació de les xarxes d’evacuació d’aigües residuals i pluvials de la zona, amb la instal·lació d’un col·lector d’aigua a quatre metres de profunditat, i que ha de solucionar les actuals greus deficiències en filtracions en soterranis i entrades d’aigua en locals durant episodis de pluja. D’altra banda, la remodelació de la superfície dels carrers de Prat de la Riba, carretera del Doctor Robert i carrer del Nord, amb l’ampliació de l’illa de vianants, vol contribuir «a fer un paisatge urbà de qualitat i més humà» i, alhora, «potenciar aquest espai emblemàtic del centre del Vendrell i una de les seves principals artèries comercials», tal com ja van apuntar el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, i el regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, quan es van presentar les línies mestres del projecte. 

L'ampliació de l'illa de vianants

En concret, l’illa de vianants, amb prioritat per als vianants i d’ús restringit als cotxes -—excepte veïns i vehicles de càrrega i descàrrega— anirà des del carrer de Prat de la Riba, a la seva intersecció amb la Rambla, fins a l'encreuament entre la carretera del Doctor Robert i el carrer de Sant Magí. La plataforma única s'allargarà fins al davant de Correus, i també la part inicial del carrer de Sant Magí i tot el carrer del Nord. Tot i això, aquests trams seran oberts al trànsit.

 

En el cas del tram del carrer de Sant Magí a Correus amb un únic sentit de circulació, i en el cas del darrer tram, des de Correus fins a la carretera de Valls, es mantindran les dues direccions de circulació. El projecte inclou també el soterrament de tots els serveis, i en els trams que ho permeti la configuració del carrer, com és el cas de la carretera del Doctor Robert en algun dels seus punts, la incorporació de vegetació, mobiliari urbà i jocs infantils.

Sense places d'aparcament ni pilones

Està previst també que, per permetre l’ampliació de voreres, s’eliminin les places d’aparcament de la carretera del Doctor Robert. També, en lloc dels pilons utilitzats actualment, a la nova zona de vianants es disposarà d’un sistema de lectura de matrícules que només deixarà passar els veïns que tinguin pàrquing i als vehicles autoritzats per a la càrrega i descàrrega.

 

De fet, des del govern municipal hi ha la voluntat de ferla implementació de les càmeres a la resta del nucli antic, ja que els pilons causen molts problemes de manteniment. D’altra banda, s’està estudiant la reordenació de noves direccions de circulació de vehicles en els carrers adjacents al projecte per garantir la màxima fluïdesa del trànsit.



Comentaris
cesc guer
MENTRA LO PARC AUTOMOBILISTIC NO PARE DE CREIXA, ELS AJUNTAMENTS VAN REDUIN L´AREA DE CIRCULACIO DE VEHICLES, RESULTATS COLAPSES CIRCULATORI EN AUMENT A LES CIUTATS.

envia el comentari