Es resol a la fi l'abocament d'aigües fecals als Pisos Planas del Vendrell

Fa gairebé tres anys que els veïns havien denunciat el problema

Estat actual del carrer del Mig dels Pisos Planas, sense aigües fecals.
Estat actual del carrer del Mig dels Pisos Planas, sense aigües fecals. | BP Diari

Ha costat gairebé tres anys, però els veïns del barri dels Pisos Planas del Vendrell ja tenen resolt el problema de l'abocament d'aigües fecals a la via pública. Va ser a mitjans del 2015 quan es va denunciar per primer cop aquest problema que es donava al carrer del Mig. Eren aigües negres que provenien de l'entrada de dos blocs i que, a causa d'una deficient canalització, anaven a parar al carrer, amb les deficiències higièniques i els problemes de mala olor que això comportava.

La solució no ha estat fàcil, ja que l'origen del problema era l'embossament d'unes canaleres que es trobaven en habitatges privats. L'Ajuntament va fer un requeriment a les comunitats perquè hi actuessin, però va obtenir poca resposta. A més, molts dels pisos pertanyen a entitats bancàries, amb el qual el consistori va acabar actuant subsidiàriament

PxC celebra l'actuació

El pressupost del 2017 contemplava una partida perquè una empresa fes els treballs d'arranjament, que finalment van començar el gener del 2018. L'actuació ha permès que, finalment, la vorera del carrer del Mig estigui ja lliure d'aquests vessaments. El problema era l'embossament de les canonades. Des del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), que són els que van presentar una proposta de resolució sobre aquest assumpte el novembre del 2015, han celebrat que les obres s'hagin executat.

«No ha estat una solució urgent, ja que fa anys que dura, però esperem que almenys sigui definitiva», ha apuntat el regidor Juan Carrasco. El vessament d'aigües fecals a la via pública podia estar relacionat amb un altre problema que van denunciar els veïns d'aquest barri, com va ser el de la proliferació de paneroles als habitatges. Diversos residents van apuntar la presència d'una plaga d'aquests insectes els dies de més intensitat dels vessaments al carrer.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari