Primera victòria als jutjats del Bloc 47

La jutgessa absol a cinc residents de l'edifici que la PAH té ocupat al Vendrell | La sentència destaca que els propietaris no han fet mai una «possessió efectiva» de l'immoble

Membres de la PAH, donant suport als acusats del Bloc 47 davant els jutjats. Foto: M.G.

Els ocupants del Bloc 47 del Vendrell han obtingut la primera victòria als jutjats. La justícia ha absolt els cinc ocupants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que van ser denunciats per usurpació pel propietari d'un dels immobles del bloc ocupat a la Carretera de Santa Oliva, al Vendrell. El judici es va fer el mes de desembre i la sentència es va emetre el 19 de gener, tot i que no havia transcendit als mitjans fins ara.

En aquesta sentència, a la qual ha tingut accés BaixPenedesDiari.cat, la jutgessa absol del delicte d'usurpació als cinc membres de la PAH denunciats, i remarca que el propietari que va fer l'acusació en cap moment n'ha exercit una «possessió efectiva» des que va rebre la propietat el 2008. La jutgessa fa referència a l'estat d'abandonament que presentava el bloc, sense subministraments ni cèdula d'habitabilitat, per justificar que en cap moment hi ha hagut una possessió de la propietat per part del demandant.

Per contra, sí que troba acreditada la situació de necessitat que tenien els cinc acusats en el moment d'ocupar l'habitatge, i els eximeix de pagar cap multa. Tampoc els insta a desallotjar l'edifici. La magistrada creu que no hi ha cap delicte penal, i insta a l'acusació a seguir amb el procediment, si ho creu convenient, per l'àmbit civil. Des de la PAH del Bloc 47 han celebrat la sentència i esperen que ara l'Ajuntament pugui fer passes cap a l'objectiu de convertir els 18 pisos del bloc que estan ocupats per la PAH en habitatges de lloguer social. El Bloc 47 va ser ocupat el setembre del 2014.

El bloc ocupat a la Carretera de Santa Oliva, al Vendrell. Foto: M.G.

   


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari