Les obres del pont de les Madrigueres es tornen a frenar pel corriol camanegre

La temporada de nidificació de l'espècie impedeix que es facin actuacions a sobre la passera

Estat actual de la passera de les Madrigueres. | BPDiari

Les obres de la passera que ha de connectar el Passeig Marítim de Sant Salvador i la zona de les Madrigueres tornen a estar aturades, i el motiu és, de nou, la presència del corriol camanegre, una espècie protegida que nidifica en aquesta zona del litoral vendrellenc. Segons han explicat des de l'Ajuntament del Vendrell, actualment és la temporada de nidificació d'aquests ocells, i això impedeix que es facin actuacions a sobre la passera. El pont ja té la part central de formigó feta, però no es podrà acabar fins a, com a molt aviat, mitjans d'agost, que és quan acaba l'època de nidificació del corriol. Sí que es podrien fer actuacions als extrems de la passera o, inclús, a la zona de les llacunes, però en cap cas a sobre el pont. 

Aquest és el segon cop que cal aturar els treballs per mirar de respectar l'hàbitat d'aquesta espècie. Del desembre del 2015 al novembre del 2016, les obres van estar aturades perquè s'havia de refer el projecte inicial, ja que es considerava que no es respectava l'hàbitat del corriol. Actualment, les obres ja fa unes setmanes que tornen a estar parades. Després de fer-se l'estructura de formigó s'havien de deixar passar 27 dies per tal que aquest material s'endurís. Aquest període ja ha passat, però ara cal respectar la nidificació del corriol.

L'Ajuntament ha tingut una reunió aquest matí amb responsables del ministeri de Medi Ambient, que els han explicat la situació actual. El més probable és que els treballs es reprenguin ja passada la temporada d'estiu, tot i que el calendari definitiu encara no s'ha comunicat.  


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
ppet
Gràcies al corriol negre i a altres aus tenim Les Madrigueres, perque si fos per alcaldes i alcaldeses del Vendrell ara només hi hauria ciment.
Pep
Als dirigents del Vendrell mai els ha interessat l'eco sistema de la zona. Així estem rodejats de ciment. Només han buscat el calé.

envia el comentari