L'Ajuntament del Vendrell es fa amb les seves primeres motos elèctriques

Seran utilitzades per Aigües de Tomoví
Una de les noves motos elèctriques d'Aigües de Tomoví. | M.G.

L'Ajuntament del Vendrell ha adquirit les seves dues primeres motos elèctriques, dos vehicles que seran usats pels treballadors de l'empresa mixta Aigües de Tomoví per fer les lectures dels comptadors de l'aigua. «Les dues motos que teníem a Aigües del Tomoví necessitaven reparacions que eren costoses i hem optat per substituir-les per aquests vehicles elèctrics, de manera que puguem començar a complir amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2», ha explicat la regidora d'Aigües de l'Ajuntament, Camil·la Barnadas. Les dues motos han estat construïdes per l'empresa d'Esplugues de Llobregat Scutum i les distribueix l'empresa baixpenedesenca Pasmon, ubicada a Santa Oliva. 

Les motos es poden carregar amb un endoll normal i el cost de la càrrega completa és de 50 cèntims. Amb la bateria completament buida, triguen unes set o vuit hores a carregar-se totalment i la seva autonomia és de 120 quilòmetres. «Tenint en compte que els treballadors que fan les lectures poden fer uns 15 quilòmetres al dia, creiem que és una autonomia suficient», ha apuntat Barnadas. A més de no produir emissions de CO2, les dues motos elèctriques no fan gens de soroll, contribuint també a rebaixar la contaminació acústica.

 

Aquests són els dos primers vehicles elèctrics que adquireix l'Ajuntament del Vendrell, tot i que s'està estudiant incorporar-ne més. Barnadas explica que també s'han mirat cotxes elèctrics per la policia, però que en aquest cas s'han desestimat perquè «la potència no era suficient» per al que es necessita amb aquest servei. 

 

Les dues motos elèctriques. | M.G.

 Comentaris
trispol
Pero Aigües del Tomovi no es una empresa privada i l'Ajuntament es soci?

envia el comentari