Humana va recuperar gairebé set tones de roba usada a la Bisbal el 2017

Al poble hi ha quatre contenidors d'Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar
Humana va recollir el 2017 prop de set tones de roba usada a la Bisbal.
Humana va recollir el 2017 prop de set tones de roba usada a la Bisbal. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 6.872 kg de tèxtil usat a la Bisbal del Penedès l’any 2017. Segons Humana, això representa un estalvi de 21,7 tones de CO2 a l’atmosfera. En l’actualitat, a la Bisbal hi ha quatre contenidors d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

 

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, considera que comptar amb els contenidors d’Humana al municipi «és una manera d’ajudar a una entitat que treballa pel benefici de la comunitat i pel medi ambient, a més, els bisbalencs i les bisbalenques estan molt conscienciats a l’hora de donar una segona vida als residus tèxtils i això ens anima a seguir confiant en aquest tipus de reciclatge». 

Dues destinacions per la roba

L’objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus. La roba dipositada als contenidors d’Humana té dues destinacions. Al voltant del 60% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Comentaris

envia el comentari