Els vendrellencs volen itineraris saludables, zones infantils i un espai per actuacions al Botafoc

Gairebé un miler de persones prenen part al procés participatiu sobre els usos del futur parc

L'espai que s'hauria de convertir en un gran parc verd. | BP Diari

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat els resultats sobre el procés participatiu que es va fer al mes de març al voltant dels usos que ha de tenir el futur parc del Botafoc, una zona que el consistori vol que sigui un autèntic pulmó al centre de la ciutat. Aquest procés es va fer mitjançant una enquesta amb tres canals de resposta, la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, en paper durant els divendres de mercat i les sessions informatives i per tauleta, contestant una enquestadora a peu de carrer. El procés, dut a terme per la regidoria de Participació Ciutadana, va comptar amb la participació de 924 persones. D’una banda, 888 van ser majors de 13 anys i ho van fer contestant l’enquesta. D’altra banda, també hi va haver 36 nens i nenes, de fins a 12 anys, que van presentar propostes per al parc en el marc d’una jornada lúdica i solidària que es va fer el 25 de març.

Les propostes més ben valorades pels vendrellencs van ser tres. Dins l'apartat d'esport i salut la més ben valorada ha estat fer itineraris saludables (480 persones li van donar la màxima puntuació), per davant de fer un parc de salut (386) i un carril bici (355). Dins l'apartat de cultura i oci, dues propostes van ser les més ben valorades, la de fer una zona polivalent on s'hi puguin fer actuacions (389) i la de fer zones infantils (383). 

Els enquestats també van remarcar que s'hi posin elements com bancs i papereres, sanitaris públics o Wi-fi, així com un bar o una zona recreativa per animals. El regidor de l’àrea, Ferran Trillas, ha valorat positivament l’alta participació d’aquest procés, i l’estreta col·laboració amb altres regidories com les de Territori, Promoció Econòmica i Educació. El compromís del govern ara és el d’estudiar les propostes més valorades en aquest procés per incorporar els resultats al projecte de l’EDUSI. La voluntat de l’Ajuntament és reurbanitzar i equipar la zona del futur parc del Botafoc gràcies a la subvenció de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançat amb fons europeus i per a la qual s’ha presentat, fins al moment, a dues convocatòries, sense èxit, i pel que seguirà apostant en una tercera.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
ppet
Mentre Parven no hi posi el nas, que facin el que vulguin el ciutadans.
Elvira
I arbres, si us plau, plantem arbres!!!!

envia el comentari