El Vendrell vol convertir el Botafoc en un gran pulmó verd

S'obre el procés de participació ciutadana per un projecte que depèn, en gran part, de la subvenció de l'EDUSI

L'espai que s'hauria de convertir en un gran parc verd. | BP Diari

El Vendrell vol que el Botafoc sigui el gran pulmó verd de la ciutat. Un parc on passejar, poder fer esport, lleure i gaudir de la natura. Salvant les distàncies, com el Central Park de Nova York o, més a prop, el Parc de Sant Jordi de Reus. Són cinc hectàrees delimitades al llarg entre l'escola Teresina Martorell i el carrer de la Rasa d'en Solà, i en l'ample, entre la Riera de la Bisbal i la paret on s'aixeca la torre del Botafoc. «El verd serà el gran protagonista del parc, però volem que els ciutadans ens ajudin a triar els ingredients complementaris», apunta el regidor d'Urbanisme, Josep Mercadé.  

Per això s'ha posat en marxa des d'aquest dijous 2 de març un procés de participació obert a tots els ciutadans en el qual es poden votar aquells elements que podrien formar part del futur parc. Es divideixen en tres apartats, els que fan referència a l'esport i la salut (com podrien ser pistes esportives o espais per patinar), els de la cultura i oci (una biblioteca per fer intercanvi de llibres usats, per exemple) i l'apartat de serveis (cafeteria, Internet). «Cada apartat té cinc propostes pensades per l'Ajuntament, però tots els que hi participen poden fer-ne de noves sense limitacions», afegeix Mercadé.

Per a prendre-hi part només cal contestar a una enquesta que es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell o a les diferents xarxes socials del consistori. També es podrà contestar de forma presencial en actes organitzats per l'Ajuntament i, fins i tot, hi haurà enquestadors pel carrer. El procés es farà fins al dia 31 de març, preveient que es podran tenir els resultats a l'abril. El dilluns vinent, 6 de març, es farà una presentació al Centre Cívic l'Estació a les 20.00 hores, oberta a tots els veïns i entitats, per conèixer de primera mà el procés. També es preveu fer una festa infantil per recollir les propostes dels més petits.

Pendents de l'EDUSI

Que el projecte de fer un gran parc verd pugui tirar endavant depèn, en bona part, de si es rep la subvenció de l'EDUSI, els fons europeus als quals s'ha presentat per segon cop el consistori. Aquesta subvenció permetria rebre cinc milions d'euros europeus, que s'haurien de completar amb cinc milions més aportats per l'Ajuntament. «Si aquests fons no arriben, mirarem de tirar endavant el projecte, tot i que de forma diferent», apunta el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez. De fet, ja s'està treballant per fer-hi algunes actuacions aquest any, com ara la plantació d'unes 40 oliveres amb motiu del congrés Olearum, si bé això encara no està assegurat.

Respecte a la polèmica sobre si hi haurà una zona destinada a ser aparcament, des de l'Ajuntament admeten que el pla d'usos de la zona no ho permet si no és com un aspecte provisional i puntual. Sí que hi podria haver una plataforma per acollir els concerts de Festa Major —un dels dèficits que té ara mateix la ciutat—, el circ o alguna fira, i que podria servir puntualment d'aparcament durant alguns esdeveniments que aporten molta gent al Vendrell. De totes maneres, tot dependrà de la voluntat que mostrin els ciutadans al procés de participació. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari