El Vendrell ha tancat 41 pisos destrossats o amb ocupacions incíviques

La tasca conjunta amb la policia i els bancs ha permès tapiar 21 pisos

L’Ajuntament del Vendrell ha recuperat i tancat els últims mesos un total de 41 pisos que es trobaven en una situació perillosa pel seu estat de degradació o en els quals hi havia ocupacions incíviques. Segons ha informat el consistori, les actuacions fetes per part de la Policia Local, les diferents regidories i els bancs han permès tapiar un total de 21 pisos i tancar-ne 20 més un cop es van recuperar.

«És una tasca lenta i costosa, amb el qual molts cops sembla que no s’estigui fent res, però ja comença a donar resultats», ha afirmat el regidor de la Policia, Rafel Gosálvez. Entre els 21 pisos tapiats s’hi troben els 10 del bloc semi abandonat del carrer de Montsià, els 7 pisos del carrer del Tancat de la Plana que es trobaven desvalisats o 4 pisos més del carrer Anoia que eren objecte d’una ocupació incívica i que van ser desallotjats el passat mes de febrer.

Els altres 20 pisos eren expedients que l’Ajuntament tenia oberts en pisos que estaven destrossats o que també tenien ocupacions amb problemes de convivència, i que han estat desallotjats. La majoria eren propietat d’entitats bancàries. En tots ells s’ha procedit a tancar els habitatges amb portes reforçades, per evitar que s’hi pugui tornar a entrar. Són pisos de carrers com ara el Carnisseria, l’avinguda de Catalunya, el del Mig, el Pirineus, el Santiago Rusiñol, el Juli González o l’Amadeu Vives.

També hi és el del carrer de l’Om que la setmana passada va suposar una operació policial entre Guàrdia Civil i Policia Local per a detenir a dues persones que, possiblement, cultivaven i traficaven amb marihuana. Els detinguts ocupaven una part del bloc, que és la que ha estat tancada. En tots aquests casos, l’Ajuntament ha instat a l’entitat bancària propietària a posar una denúncia, perquè després els jutjats emetessin una execució. A banda de resoldre aquestes ocupacions, que l’Ajuntament vol deixar clar que són «incíviques», també es treballa per a disposar de pisos buits en mans de bancs per a destinar-los a lloguer social.  


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari