Dos operadors de telefonia competeixen per desplegar la fibra òptica a Calafell

Movistar anuncia la intenció de desplegar la seva xarxa, com ja està fent Orange
Representants de Movistar, en una reunió amb Miguel Ángel Perín.
Representants de Movistar, en una reunió amb Miguel Ángel Perín. | Ajuntament de Calafell

L’operador de telecomunicacions Movistar ha anunciat la seva intenció de desplegar a Calafell la seva pròpia xarxa de fibra òptica, diferent de la que està instal·lant des de fa uns mesos la companyia Orange. Movistar no té encara un calendari, ni cronològic ni per barris o zones, però sí que ha avançat que vol donar cobertura al 100% del terme municipal i que començarà durant aquest 2018.

 

Movistar, marca comercial de Telefónica de España SA, ha indicat, en tot cas, que preveu un desplegament relativament ràpid, ja que compta al municipi amb una infraestructura pròpia, de pals i canalitzacions, que li permetrà estendre part de la xarxa sense necessitat d’autoritzacions administratives, a banda la llicència municipal d’obres. Movistar, com qualsevol altra operador, sí que necessitarà permís de les comunitats de propietaris per fer passar el cablejat per les façanes dels edificis.

Dos operadors competint

Movistar ha plantejat, a més, la possibilitat d’oferir un servei equivalent al de la fibra, mitjançant la xarxa mòbil 4G, a aquells indrets del municipi on sigui molt complicat de desplegar el cablejat. Aquest servei tindria les mateixes prestacions i velocitat que la mateixa fibra. Per exposar els seus plans, Movistar s’ha reunit amb l’Ajuntament, el qual els ha acollit amb prudència, ja que al projecte li falta encara força precisió pel que fa al calendari desplegament.

 

No obstant això, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha destacat que «el fet que hi hagi dos operadors competint al mateix temps, serà beneficiós per a Calafell i la ciutadania». Perín ha afegit que «dos operadors de la màxima potència estaran fent una cursa per aconseguir usuaris i això farà que treballin de pressa». 

Orange continua els treballs

Mentrestant, Orange continua els treballs de desplegament de la seva xarxa. De moment, compleix els terminis que va anunciar la passada tardor. Abans de Nadal, oferia 3.000 connectivitats, és a dir, podia oferir el servei a 3.000 habitatges. La companyia ha confirmat que a principis del pròxim estiu donarà cobertura a 12.000 habitatges, que vénen a representar el 50% del parc immobiliari del municipi. El regidor d’Urbanisme ha subratllat que «hem fet saber a Movistar que Orange ha agafat una bona embranzida i que cal que no s’adormin i siguin ràpids». Comentaris

envia el comentari