Cunit vol recuperar l'antic camí ramader perquè esdevingui una ruta

Delmacio de Conito vol documentar quins trams són transitables i fer un projecte supramunicipal

L'antic camí ramader de Cunit.
L'antic camí ramader de Cunit. | BP Diari

L'associació Delmacio de Conito vol recuperar l'antic camí ramader que passava pel municipi de Cunit, i que unia la Cerdanya amb el Penedès. «Aquest era un camí que els pastors usaven per portar els ramats a l'hivern, quan a la Cerdanya estava nevat, perquè vinguessin a pasturar aquí», explica Jaume Casañas. El camí té alguns trams transitables i altres que no, ja que estan travessats per autopistes o pedreres. Per això es vol fer un estudi i veure quins trams podrien ser recuperats per a fer-hi rutes per la natura.

La idea, segons l'entitat, és que poguessin fer a peu o en bicicleta, amb la voluntat de seguir «recuperant el patrimoni». El primer pas és documentar l'estat actual del camí, per després anar a veure els ajuntaments dels diferents municipis per on passa el camí, que al Penedès són els de Castellet i la Gornal, l'Arboç, Castellví i Sant Martí Sarroca.  

Xerrada per Sant Jordi

Relacionat amb aquest tema, el pròxim 21 d'abril es fa una xerrada a l'Ajuntament de Cunit, amb motiu de Sant Jordi, on hi prendrà part Joan Rovira, que és un dels autors del llibre 'Camins de transhumància al Penedès i al Garraf'. A l'acte també intervindrà Robert Rovira, un arbocenc especialista en aquests camins i en les barraques de pedra seca. La conferència començarà a les sis de la tarda. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari