Cunit podrà obrir el nou tram de Passeig Marítim a principis de juliol

L'obra ha servit per completar l'únic tram de façana marítima que no tenia passeig
Vista del nou tram del Passeig Marítim de Cunit.
Vista del nou tram del Passeig Marítim de Cunit. | BP Diari

Cunit ja ha completat la seva façana marítima, un cop s'han donat per finalitzades les obres de l'únic tram que faltava de Passeig Marítim. Segons ha avançat la mateixa alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, en una entrevista amb 'BaixPenedesDiari.cat', l'Ajuntament farà la recepció de les obres els pròxims dies i ja podrà obrir aquest tram perquè hi puguin passar tots els ciutadans.

 

L'Ajuntament de Cunit ha confirmat que la recepció de l'obra es farà el pròxim dimarts 3 de juliol, amb el qual aquest espai podria estar obert al públic durant la primera quinzena de juliol. Les obres han permès connectar els dos trams del Passeig Marítim que fins ara estaven separats, permetent guanyar pràcticament una hectàrea d’espai públic. En total s'ha intervingut sobre uns 300 metres de línia marítima, entre els carrers de Francesc Macià i la carrerada de Santa Coloma.

Un cost d'1,1 milions d'euros

L'obra ha estat impulsada pel ministeri de Medi Ambient, i ha tingut un cost d'1,1 milions d'euros. L'execució l'ha feta l'empresa Eiffage-Bosir-Gicsa. Amb aquesta actuació també s'han creat espais destinats al passeig, al descans, jocs infantils o zones verdes, així com un carril bici que enllaçarà amb la resta de Passeig Marítim. En el projecte també es contempla un espai reservat per a la futura construcció d'una recreació d'un dels búnquers que existia a Cunit. Aquesta actuació concreta anirà a càrrec de l'Ajuntament de Cunit.

 

Aquesta era una reivindicació històrica al municipi de Cunit. De fet, aquest tram s'havia de construir en el marc de la reforma integral del Passeig Marítim que l'Estat espanyol va anunciar el 2011, quan s'hi preveia una inversió de sis milions d'euros. Aquell projecte, però, va quedar encallat per les limitacions pressupostàries del govern central. Finalment es va poder començar a executar, tot i que amb un pressupost més baix, el passat mes de novembre i, sis mesos després, ja està finalitzat.

 

Zona on es farà el nou tram de Passeig Marítim de Cunit.
Imatge de com era el tram on s'ha fet en el nou passeig. | Ajuntament de Cunit

 Comentaris

envia el comentari