Calafell obre els patis de les escoles a la ciutadania fora de l'horari escolar

És la primera passa per obrir, més endavant, instal·lacions esportives en horari nocturn
L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, visitant el pati d'una escola.
L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, visitant el pati d'una escola. | Ajuntament de Calafell

Els patis de diversos centres educatius de Calafell obriran algunes tardes a la setmana i dissabtes al matí, fora de l’horari de classes, per oferir activitats a tothom. La iniciativa es posa en marxa el 8 de gener i, en aquesta primera fase, es prolongarà fins al 26 de maig. Serà la primera passa per obrir, més endavant, instal·lacions esportives en horari nocturn.

 

La idea, promoguda per l’Ajuntament, s’anomena 'Obrim els patis' i vol aprofitar uns espais a l’aire lliure que estan condicionats per fer-hi moltes coses, però que, fora de l’horari lectiu, no tenen ús ara per ara. Dues persones, una integradora social i una llicenciada en educació física, hi organitzaran activitats de lleure i esportives. Han estat contractades mitjançant una subvenció de la Garantia Juvenil europea.

Oberts per a totes les edats i de forma gratuïta

Els centres que obriran els seus patis seran les escoles El Castell i Mossèn Cinto Verdaguer i els instituts Camí de Mar i la Talaia. L'Institut Camí de Mar (carrer de Jaume Pallarès, s/n) ho farà els dilluns i dimecres, de 16.00 a 20.00 hores, i dissabte d’11.00 a 14.00 hores. L'Institut La Talaia (carrer de Brasil, 8) ho farà els dimarts i dijous, de 16.00 a 20.00 hores. L'escola El Castell (carrer de Cosme Mainé, s/n), obrirà els divendres de 17.00 a 20.00 hores. L'escola Mossèn Cinto Verdaguer (carrer de Josep Lluís de la Rosa, 2), ho farà els dissabtes, de 16.00 a 19.00 hores.

 

L’accés i les activitats seran del tot gratuïts. També l´ús del material esportiu i educatiu que hi haurà disponible. Hi poden accedir persones de totes les edats, però els menors de dotze anys han d’anar acompanyats d’un adult. La tinent d’alcalde de Joventut de l’Ajuntament, Maite González, explica que l’objectiu que es busca amb aquesta iniciativa és «oferir activitats gratuïtes a tota la població, especialment a la que no té mitjans econòmics per anar a un gimnàs o pertànyer a un club». González afegeix que «serà una forma d’aprofitar equipaments que en aquests horaris estarien tancats i d’acostar-los als barris».Comentaris

envia el comentari