Calafell instal·la càmeres de vigilància al carrer Monturiol

Aquesta és una de les zones principals de l'oci nocturn del municipi
Una de les càmeres que s'han posat al carrer Monturiol. | PP Calafell

L'Ajuntament de Calafell ha col·locat quatre càmeres de videovigilància al carrer Monturiol del nucli de la Platja, una de les zones més concorregudes de l'oci nocturn local. Les càmeres s'han posat als dos extrems de carrer i a prop de locals on hi ha molta afluència de gent, especialment en temporada alta. Segons ha explicat a aquest mitjà el regidor de Via Pública, Juanjo García, l'objectiu de les càmeres és controlar que no hi hagi aldarulls en una de les zones «amb més massificació» i tenir les gravacions «per quan passi qualsevol cosa».

 

Les càmeres estan vigilades per la Policia Municipal, de manera que es pot fer un control més directe. El carrer Monturiol és on conflueixen la majoria de bars i discoteques del municipi, amb el qual hi poden haver aldarulls al carrer, especialment a la nit. Tot i que la presència de gent és molt menor actualment que fa vint anys, quan s'havien produït verdaderes batalles campals a la zona a l'estiu, de tant en tant encara es registren baralles en aquesta zona d'oci o fets incívics que es volen evitar amb aquesta vigilància.

Control de la delinqüència

Les càmeres també han de servir per fer un control dels possibles fets delictius. En aquest sentit, el regidor de Via Pública ha explicat que els delictes al nucli de la Platja han tingut un descens important des que es van posar les càmeres que controlen l'accés de vehicles a la zona de vianants. «Són càmeres que graven en vídeo i també fan fotos, i no serveixen només per llegir les matrícules dels vehicles, també se'n fa ús per controlar els delictes», ha afegit García. Fa uns mesos, l'Ajuntament va aprovar que els Mossos d'Esquadra s'encarreguessin dels controls a la zona d'oci de la platja, que ara es complementaran amb la vigilància per càmera.Comentaris

envia el comentari