Respeto es presenta al Vendrell sota un fort desplegament policial

Mossos i antidisturbis eviten la topada entre antifeixistes i ultradretans

Els Mossos contenen els protestants antifeixistes. Foto: M.G.

 

Els Mossos d'Esquadra ha desplegat un fort dispositiu policial, amb participació dels ARRO i la BRIMO, per blindar l'accés al congrés fundacional del partit d'ultradreta Respeto s'està celebrant avui, 23 d'abril, des de les 10.30 hores a l'Hotel Balneari TermaEuropa de Coma-ruga. Tot i això, uns 80 manifestant antifeixistes s'han apropat fins a la zona per mostrar el seu descontentament amb aquesta celebració, els ARRO dels Mossos han aturat els protestants a uns 50 metres de l'hotel. De moment no s'han produït incidents i es preveu que el congrés ultra s'allargui fins passada l'hora de dinar. 

 

Després de dies de secretisme sobre la localització del congrés, aquest s'ha fet a l'Hotel Balneari TermaEuropa, molt a prop de la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga. Això ha fet que hi hagués un fort desplegament de Mossos, Policia Local i antidisturbis des de primera hora del matí. Els assistents al congrés han rebut el suport d'una representant de Pegida, Tatjana Festerling, que ha explicat abans del congrés que espera que Respeto (que integren PxC, España 2000 i PxL) «pugui tenir un creixement important a l'Estat».

 

Rafael Ripoll, d'España 2000 i futur president de Respeto, ha dit que la nova formació vol defensar «els tres pilars bàsics, identitat, sobirania nacional i drets socials». Ha refusat que el fet de fer l'acte fundacional a Catalunya per Sant Jordi fos una provocació i ha dit que «Catalunya és una part d'Espanya de la qual ens sentim orgullosos». Quan els assistents al congrés ja havien entrat han fet acte de presència una vuitantena de manifestants antifeixistes, que han estat continguts per les forces policials a uns 50 metres de l'hotel.  

 

Rafael Ripoll i August Armengol, abans del congrés. Foto: M.G.

 

 

S'ha desplegat un fort dispositiu policial. Foto: M.G.

 

August Armengol parlant al congrés fundacional de Respeto. Foto: M.G.Comentaris
Daniel
Como mucho eran 30 y no 80 antifascistas
Eduardo
La Policía Municipal del Vendrell también ha estado presente, colaborando con los cortes de tráfico, vallas y ordenación del tráfico, aparte de escoltar la manifestación por las calles de Comarruga para evitar incidentes. Gracias por mencionar a este cuerpo policial.
marc
30 antifascistas de los cuales 15 eran perros y lo demás piojos
Pedro
Para mí el fascismo más peligroso que tiene Cataluña hoy en día es el que promueve la propia Generalitat de Cataluña. Detrás de los "antifascistas" están los movimientos independentistas, los cuales tildan de fascista cualquier reclamación de respeto a la Identidad Nacional Española en esta tierra.
Marti LM
Som-hi companys! el Vendrell necesita una bona neteja d'immigració!

envia el comentari