El PSC anuncia que abandona el govern de Banyeres del Penedès

Un Nou Banyeres i Iniciativa hauran de governar en minoria

Amadeu Benach, el dia que va recollir la vara d'alcalde de mans d'Anna Ordóñez. | Lourdes Meroño

 

El grup municipal del PSC a Banyeres del Penedès ha donat aquest dilluns per trencat l'acord de govern amb Un Nou Banyeres (BNY) i ICV. Els tres regidors de la formació socialista han decidit passar a l'oposició senyalant especialment la manca d'entesa amb el partit local, que encapçala l'alcalde, Amadeu Benach. Segons Ordóñez, la formació de Benach ha demostrat «falta de lleialtat, informació, diàleg i transparència», i ha assegurat que la situació que es vivia a l'executiu era «insostenible».

«No podem continuar sostenint un govern que ha perdut la seva raó de ser fundacional», segons la cap de files del PSC a Banyeres. Amb la sortida dels socialistes del govern, BNY i ICV queden en minoria al capdavant de l'executiu, amb 5 regidors (4 de BNY i 1 d'ICV) dels 11 que formen el ple. La socialista Ana Ordóñez ha recordat que el pacte subscrit amb BNY i ICV establia un compromís per «impulsar un govern de progrés», i ha lamentat que la manca d'entesa ho hagi impedit. El PSC ha acusat els fins ara socis de govern de ser partícips d'un «joc de cadires», mentre ha defensat que l'objectiu del partit era «renovar» la manera de fer política, amb més participació ciutadana.

Ordóñez ha remarcat que aquesta nova voluntat política «requeria consens i molt de diàleg» i ha senyalat directament el grup de BNY de «no voler fer-ho». «Ens han portat a la decisió de trencar el pacte, d'acord amb els nostres principis i compromisos assumits amb la ciutadania i publicitats durant la campanya electoral», ha justificat.

Per la seva banda l'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha apuntat en declaracions a BaixPenedesDiari.cat que no vol entrar «en una guerra i treure els draps bruts» però ha lamentat que les desavinences amb el PSC venen «del dia que hi va haver el canvi d'alcaldia, ara fa quatre mesos i mig». Per arribar a aquell dia, en què Ordoñez va cedir la vara d'alcalde a Benach, tal com estipulava el pacte de govern, «van caldre 15 dies de negociacions perquè demanaven coses que no estaven al pacte», segons Benach.

L'alcalde admet que governar en minoria «serà més difícil, però el poble volia un canvi i nosaltres seguirem per aquí, encara que sigui en minoria». Per això caldrà «més diàleg i més feina» dels dos partits que queden al govern, però espera que es pugui tirar endavant, i avisa que si algun dels partits de l'oposició «posa pals a les rodes al govern, en realitat estarà posant pals a les rodes al poble, que és el que volia el canvi». 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari