Contenciós contra l'Ajuntament del Vendrell pels contractes prorrogats

El recurs l'ha interposat el delegat del govern espanyol a Catalunya

El govern del Vendrell, a la roda de premsa sobre els contractes municipals feta fa un any. | M.G.

L'Ajuntament del Vendrell ha informat aquest dilluns que, el passat 13 de febrer, el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya va interposar un recurs contenciós administratiu contra un conjunt de decrets de l’alcaldia amb què es convalidaven diversos contractes que estaven caducats. Fa un any, l'alcalde del municipi, Martí Carnicer, va explicar que l'interventor del consistori havia recomanat la regularització d'un seguit de contractes que havien finalitzat, però que l'Ajuntament els anava renovant de manera provisional. 

Segons ha explicat Carnicer a aquest mitjà, l'Ajuntament va licitar alguns d'aquests contractes el passat 2016, però en queden alguns pendents de fer aquest any 2017. Aquests són els que es van convalidar per decret d'alcaldia. «Tot i que són contractes vençuts, el servei s'ha prestat, amb el qual s'han de pagar als industrials, això és el que es va fer amb els decrets d'alcaldia», ha explicat Carnicer, que afirma que està «molt tranquil perquè tot s'ha fet seguint el procés dins de la normativa, demanant els pertinents informes a secretaria i a intervenció».

Seguint la previsió de la normativa, l’Ajuntament del Vendrell ha comunicat aquest fet a tots els contractistes afectats per aquest recurs, «sense que això tingui un altre significat que el de posar-ho en el seu coneixement per si volen fer algun tipus d’actuació, segons es preveu en la llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa», s'ha apuntat en una nota emesa pel consistori, on es reitera «el convenciment d’haver actuat conforme a la llei» i la voluntat «de defensar davant dels tribunals la correcció de tots i cada un dels procediments que han estat objecte de recurs».

El total de contractes que calia regularitzar a principis del 2016 eren 48, que estaven vigents mitjançant pròrrogues. Aquests 48 contractes, segons el govern local, eren els de menys cost i representaven un 3% del volum de contractació del consistori. Carnicer ha afegit que no entén perquè s'ha interposat aquest recurs i ha recordat que aquest és un procediment habitual a molts consistoris.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
pepet
Una nova manegada de l'Ajuntament per tenir contents als seus amics , anomenats a dit. Em pregunto qui pagarà els advocats ? Hauria de pagar-los l'alcade i regidors per una mala gestió.

envia el comentari