La Comissió Territorial del Penedès comença a elaborar el Pla Parcial

Representants de les quatre comarques es troben a la Masia Cabanyes de Vilanova

«Avui és un dia històric ja que per primer cop des del 1833 el Penedès tindrà una eina d’ordenació del territori». Qui així s’expressa és Jaume Casañas, regidor de l’Ajuntament de Cunit i un dels dos representants del Baix Penedès a la Comissió Territorial del Penedès, que es posa en marxa aquesta tarda a la Masia Cabanyes de Vilanova.
 
D’aquesta manera es posarà la primera pedra per conformar el Pla Parcial del Penedès, que inclou les comarques del Baix i l’Alt Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, actualment dividides en tres regions diferents. Casañas remarca la importància de disposar d’una eina «que ens permetrà definir i ordenar el territori que conforma el Penedès».
 
Entre els avantatges que Casañas vol destacar en el fet d’haver trigat tant a començar a redactar el pla hi ha el fet que «a diferència dels altres plans parcials, aquest l’elaborarem en plena crisi, de manera que el podrem adaptar millor a les necessitats que tenim ara mateix». El regidor cunitenc creu que el Pla Parcial del Penedès servirà per plantejar millor aspectes com el transport, les infraestructures, la sanitat o els residus a la zona del Penedès.
 
En aquesta primera sessió es definirà el calendari que es seguirà, que es podria allargar diversos mesos o fins i tot un any. En cada sessió hi haurà diversos representants del Departament de Territori de la Generalitat i dos representants de cadascuna de les quatre comarques, un nomenat pel Consell Comarcal i l’altra per l’Associació de Municipis (AMC). Al Baix Penedès, el primer és Jaume Casañas i el segon, Benet Jané.   


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari