Cunit i Cubelles volen impulsar un Port Esportiu a la zona marítima de la Tèrmica

Apunten que s'han de revertir «40 anys perduts» amb la promoció turística

Jaume Casañas i Raul Mudarra, a la zona del port de la tèrmica.
Jaume Casañas i Raul Mudarra, a la zona del port de la tèrmica. | BP Diari

Els ajuntaments de Cunit i Cubelles creuen que el desmantellament de la Central Tèrmica del Foix, que va començar fa més de mig any, és una «nova oportunitat per desenvolupar el turisme» a la façana marítima dels dos municipis. Tal com ha explicat el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, «amb el tancament de la tèrmica s'obra una nova era, s'acaba la imatge negativa associada a la contaminació i podem començar a revertir els 40 anys perduts en el foment de la indústria turística».

Un dels projectes que els dos consistoris veuen amb bons ulls seria la creació d'un port esportiu a la zona de la Marina de Cubelles, on hi havia el port de la tèrmica. «Hem parlat ja amb persones interessades que han presentat projectes», avança el regidor de Turisme de Cubelles, Raul Mudarra, «ara també cal iniciar converses amb Ports de la Generalitat i Costes del ministeri». 

Un gran càmping

Tant Cubelles com Cunit no volen que Endesa desmantelli la infraestructura que té a la zona marítima, i creuen que el nou projecte es podria fer remodelant la zona. «Estem oberts a tot tipus d'iniciatives emmarcades dins l'oci marítim i el turisme», afegeix Mudarra. En aquest sentit, Cubelles ja va apuntar fa uns mesos l'interès de Vilanova Park per fer un gran càmping a la zona. Tot plegat, apunten, ha d'ajudar a desenvolupar la indústria turística del Penedès Marítim, alhora que serveixi per ordenar el litoral de les antigues Salines. 

L'actual espai del port de la tèrmica, davant la Marina de Cubelles.
L'actual espai del port de la tèrmica, davant la Marina de Cubelles. | BP Diari

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari