Oriol Solà guanya el Concurs Literari de la Bisbal

L'accèssit Premi Especial ADB l'ha guanyat Marc Casellas
Els guanyadors del Certamen Literari de la Bisbal 2018.
Els guanyadors del Certamen Literari de la Bisbal 2018. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Els premis del Concurs Literari de Sant Jordi de la Bisbal s'han entregat aquest dilluns 23 d'abril.  Es tracta d'un certament que enguany ha arribat a la seva desena edició. Al concurs, s’hi han presentat un total de 18 obres, deu de prosa i vuit de poesia. Entre els autors hi havia cinc penedesencs, tres bisbalencs i deu d’altres punts de Catalunya, com ara Sant Carles de la Ràpita, Malgrat de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Santa Margarida de Montbui o Arbúcies.

 

Oriol Solà i Prat (Santa Margarida de Montbui) ha resultat guanyador del certamen amb l'obra poètica ‘Hi veig, encara’. El premi consistia en 200 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu. En segon lloc ha quedat Guifré Miguel i Fageda (Sant Joan de les Abadesses) amb ‘Terra a la vista’. El premi consistia en 150 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu. Àngels Gimeno (Barcelona) ha quedat tercera, amb ‘L’abric vermell’. El premi consistia en 100 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

Accèssit per Marc Casellas

L'accèssit Premi Especial ADB (per a obres de temàtica bisbalenca), se l'ha endut Marc Casellas Sequera (Les Peces-Albinyana) amb ‘Pau Mañé: terra i sang. Una història de la Bisbal’. El premi estava dotat amb 300 euros. L’Accèssit Premi Especial ADB porta el nom de l’associació que va crear el concurs i el va organitzar durant vuit anys. Des de l’any passat el certamen s’organitza des de la regidoria de Cultura però l’Ajuntament ha volgut retre un homenatge a la feina que va fer l’entitat creant l’accèssit especial.

 

Durant l’entrega de premis l’Ajuntament va projectar diverses fotografies dels concursos anteriors i va obsequiar amb rams de flors els membres de l’ADB que van assistir a l’acte. En acabar l’entrega de premis, el públic va poder gaudir de l’espectacle poeticomusical ‘Mai no és de nit’ a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera dedicat a Manuel de Pedrolo, amb motiu dels 100 anys del seu naixement.Comentaris

envia el comentari