L'Eva Penedès clou la seva 14a edició descobrint nous públics i escenaris

Prop de 3.000 persones han format part del certamen com a espectadors i lectors
La Casa Barral ha acollit un dels espectacles de l'EVA. | Roser Blanch

Dalt d'escenaris o recorrent estances. Dalt d'un carro, sota l'ombra d'una arbreda o amb les vinyes com a teló de fons. El Festival En veu alta ha sacsejat el Penedès de dalt a baix, de l'Alt al Baix, duent espectacles de narració a pobles i ciutats, cases, museus, biblioteques, patis, places i teatres amb Sant Sadurní com a punt de partida. Unes 3.000 persones n'han format part apropant-se amb inquietuds diverses a gaudir de la intensitat de les paraules, de les històries que s'hi expliquen, que arriben a l'oïda i fan trontollar el cor, les idees i les emocions.

 

Com una petita història que s'escampa primer aquí i després allà, l'Eva ha celebrat 14 anys al Penedès coneixent nous públics i escenaris. Molts dels espectadors ho eren per primera vegada, petits i grans, gent que se suma a un públic fidel que més que públic és ja part activa del festival. L'Eva ha ofert, durant deu dies de juny al Penedès, propostes per a centenars de persones, com la cinquena nit al cementiri, a Sant Sadurní, el concert de Les Anxovetes a Sant Martí Sarroca o el contundent monòleg d'Alberto San Juan. 

Espais emblemàtics

L'Eva ha ofert també espectacles per a 40, 50 o 70 persones en espais emblemàtics del territori com el Rebato de Subirats, el Sindicat de Llorenç, la terrassa del funicular de Gelida o la Fonteta d'Ordal. Espectacles de proximitat per adults o per a infants, amb actors i narradors que marxen de l'Eva amb un públic que ja no els traurà l'ull de sobre: Toni Gomila, Catalina Florit, Jordi Font, Héctor Urién, Sherezade Bardají, Sandra Rossi o Yoshi Hira.

 

I l'Eva ha brindat l'oportunitat de gaudir d'actes íntims, per a 15 o 20 persones al Carro de contes de la Diana Kerbellis, caient per una llodriguera, com l'Alícia, amb la Teresa Sánchez-Roca, recorrent els quartos de la Casa Barral amb la Núria de Calella, Virgínia Woolf i tantes altres, o topant amb la realitat a les Entranyes de l'Eva, enguany amb la periodista Cristina Mas.

Pradell de la Teixeta

El Festival Eva 2018 és viu tot l'any, d'una banda amb el voluntariat lector de l'Eva354 que durant els dies de festival al Penedès ha compartit desenes de lectures amb gent gran i gent jove, en espais laborals, sanitaris, educatius o places públiques. I de l'altra, amb l'edició a Pradell de la Teixeta (Priorat), enguany del 29 de juny a l'1 de juliol, tres dies d'Eva, enguany amb noms com Òscar Intente, Alberto San Juan, Héctor Urién, Mireia Mena, Jordina Biosca o Yoshi Hira.Comentaris

envia el comentari