La Bisbal obre convocatòria per presentar obres al 10è Concurs Literari de Sant Jordi

La temàtica és lliure i s'hi poden presentar obres en prosa o poesia
Un instant de l'entrega de premis del Concurs Literari del 2016.
Un instant de l'entrega de premis del Concurs Literari del 2016. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès tira endavant, un any més, el Concurs Literari de Sant Jordi. Enguany, el concurs, arriba a la seva 10a edició i presenta algunes novetats. D’una banda s’ha limitat el nombre de treballs presentats per cada autor a dues obres i, de l’altra, l’accèssit que donava l’entitat AdB (anys 2016 i 2017) ara el donarà l’Ajuntament, però se seguirà dient AdB per recordar i homenatjar aquells que van començar a organitzar el concurs literari des d’aquesta agrupació.

 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dilluns 23 d’abril (festiu local a la Bisbal) al Centre Municipal de Cultura (CMC). L’any passat es van presentar una quarantena d’obres al concurs, provinents de diversos punts de Catalunya, de les quals sis eren de la modalitat de poesia i la resta de prosa. A més del 10è Concurs Literari de Sant Jordi, la regidoria de Cultura també en promou un concurs de dibuix i relats curts adreçat als alumnes de l’Escola Ull de Vent. 

10 anys de concurs

La regidora de Cultura, Judit Vidal, s'ha mostrat «molt satisfeta» pel fet d'arribar a la 10a edició del concurs i ha recordat que «les set primeres edicions van tenir moltes dificultats per tirar endavant i es van haver d'organitzar des de l'entitat AdB perquè l'equip de govern d'aleshores es negava a col·laborar en l'organització i la promoció dels premis d'ambdós concursos, el que està obert a la participació de tothom i el que va adreçat als alumnes de l'Escola Ull de Vent».

 

Vidal considera que la promoció de la Cultura hauria de ser obligada per part de les administracions, «especialment per part dels ajuntaments», ja que «és el nostre deure promoure bons hàbits entre la població, com són els de l'escriptura i la lectura, que suposen un enriquiment personal i cultural de la població».Comentaris

envia el comentari