Els tripulants de cabina de Ryanair faran vaga el 25 i 26 de juliol

Reclamen a l'aerolínia que «s'ajusti a la legislació de cada Estat»

Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Reus.
Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Reus. | delCamp.cat

Els tripulants de cabina (TCP), és a dir, els auxiliars de vol, de Ryanair faran vaga els pròxims dimecres, 25 de juliol, i dijous, dia 26. Aquestes aturades es faran a nivell de tot l'Estat espanyol, així com a Portugal, Itàlia i Bèlgica, que la secundaran en una acció conjunta. Així ho han decidit el migdia d'aquest dijous, 5 de juliol, els sindicats espanyols USO i Sitcpla, el SNVPAC portuguès, el sindicat Ultrasporti, UIL, italià, i el belga CNE, que s'han reunit a Brussel·les. 

Segons el document que han signat conjuntament, els sindicats no descarten emprendre mesures addicionals si l'aerolínia irlandesa no realitza concessions econòmiques en termes de treball. La vaga dels dies 25 i 26 se suma, així, a l'aturada de 24 hores convocada pel dijous vinent, 12 de juliol, pels pilots de Ryanair a Irlanda, que afectarà el 7% dels seus vols. 

Els auxiliars d'Espanya s'aturaran durant 48 hores

Així doncs, els auxiliars de vol a Itàlia faran una vaga de 24 hores el 25 de juliol, mentre que a Espanya, Portugal i Bèlgica s'aturaran durant 48 hores, entre el 25 i 26 de juliol, segons indica el calendari que han establert els cinc sindicats. A nivell espanyol, estan cridats a la vaga més de 1.800 tripulants de cabina i, en total, més de 4.000 entre els quatre països. 

El sindicat espanyol USO calcula que el seguiment de la vaga serà «massiu» entre els auxiliars de vol de Ryanair, davant les «penoses condicions laborals que actualment suporten». Els sindicats reclamen a l'aerolínia que es deixi d'aplicar la legislació laboral irlandesa i que es respectin els drets laborals segons el país en què opera. 

A l'espera de les indicacions per part de l'aerolínia

Ara, caldrà esperar a veure a quins vols afecta la vaga i quines indicacions es faciliten per part de l'aerolínia sobre la vaga afectarà els seus usuaris. Els usuaris també resten a l'espera de saber quins seran els serveis mínims pels dos dies de vaga. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on