La senyalització pel desviament de camions a l'AP-7, a lloc

S'han instal·lat, almenys, dos senyals al tram pròxim al peatge entre Torredembarra i Altafulla

Imatge de la senyalització col·locada a l'N-340 pel desviament de camions
Imatge de la senyalització col·locada a l'N-340 pel desviament de camions | Cedida

Ja s'han començat a instal·lar els primers senyals de tràfic pel desviament de camions de l'N-340 a l'AP-7. Es poden veure cartells, almenys, al tram de carretera pròxim al peatge entre Torredembarra i Altafulla. Aquesta mesura és un primer pas encaminat a aplicar la bonificació dels peatges de l'AP-7 que ha de permetre treure el trànsit pesant dels trams ebrenc i penedesenc de l'N-340. 

Aquesta mesura va ser aprovada el setembre de 2017 i ha estat recollida ja als pressupostos generals de l'estat per aquest 2018, que ara estan pendents d'aprovació al Senat. De moment, el govern espanyol va anunciar que ja està tramitant un real decret llei per aprovar les bonificacions d'aquests peatges. L'aprovació de les bonificacions, segons el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, requereix un temps de tramitació per recopilar els informes de les diferents administracions. 

La col·locació de la senyalització en alguns trams de l'N-340 és un pas més que ha fet el govern per tirar endavant una mesura que fa molt temps que reclamen els veïns, tal com ha explicat a delCamp.cat l'alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés d'En Comú Podem, Fèlix Alonso. Aquesta senyalització, però, al ser groga, és temporal i ha de ser modificada per cartells definitius. Els veïns i diverses agrupacions polítiques han reclamat al govern de Mariano Rajoy que tiri endavant la mesura el més ràpid possible. 

Precisament aquesta via, l'N-340, és una de les carreteres on es produeixen més accidents de tràfic pel mal estat en el qual es troba. És de fet una de les vies amb més concentració d'accidents de vehicles pesants. Tres dels deu trams de major accidentalitat de camions a Catalunya són en aquesta carretera. El novembre passat ja va haver-hi un accident d'un camió a aquesta via a l'altura del Vendrell, per exemple. 

Una altra imatge dels senyals col·locats al mateix tram en diferent direcció
Una altra imatge dels senyals col·locats al mateix tram en diferent direcció | Cedida

 

Accident amb tres morts al Vendrell

El passat febrer tres ciutadans de l'Arboç van perdre la vida a l'N-340 a l'altura del Vendrell quan el turisme en el qual anaven va col·lidir amb un camió. Després d'aquell fatídic accident les autoritats i veïns van mostrar el seu malestar pel fet que el desviament de camions no s'hagués aplicat encara, tot i haver estat aprovat el 2017. Més de tres mesos després de l'accident, de moment, els camions segueixen circulant per aquesta carretera. 

En aquell accident van morir tres víctimes de 35, 55 i 86 anys de la mateixa família. El sinistre va tenir lloc a les quatre de la tarda i va ser al punt quilomètric 1.190. Un camió articulat que anava en sentit sud va fer la tisora i va col·lidir amb dos turismes que circulaven en sentit contrari. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on