Repsol atura l'àrea de combustibles

La parada és deguda a una millora a les instal·lacions

L'àrea de combustibles de la Repsol s'atura
L'àrea de combustibles de la Repsol s'atura | Cedida

Durant les pròximes setmanes es durà a terme una parada tècnica a l'àrea de combustibles del Complex Industrial de Repsol. L'aturada programada servirà per a realitzar innovacions tecnològiques i així millorar la competitivitat. També es duran a terme treballs de manteniment, un dels més importants estarà destinat a la substitució d'una columna de 40 metres d'alt.

A l'àrea de combustibles els treballs consistiran en la inspecció d'aproximadament 480 equips, 170 línies i 270 vàlvules de seguretat. Un dels treballs més destacats per les seves dimensions, serà la substitució d'una columna 655-C-14 de 40 metres d'alçada, 5 metres de diàmetre i 180 tones de pes. Per tal de dur a terme aquesta tasca en concret s'utilitzaran grues de gran tonatge. L'objectiu principal d'aquesta aturada a part de la millora en la competitivitat de les instal·lacions és la màxima seguretat.

 

Més de 4.000 persones treballant

Per la coordinació i la gestió d'aquesta aturada a l'àrea de combustibles s'hi ha involucrat tota l'organització. A banda dels 2.700 treballadors habituals, s'ha contractat personal específic per dur a terme les tasques de renovació. Per tant, a aquesta parada tècnica hi treballaran una mitjana diària de 1.200 persones. Durant els períodes de més activitat es preveu que el Complex aculli fins a 1.800 persones més del que és habitual, arribant a la xifra de 4.000 persones treballant simultàniament. Molts dels professionals provenen de més de 70 empreses col·laboradores. Els treballadors i les empreses que hi treballen es procura que siguin de l'entorn immediat per fomentar l'ocupació a la província de Tarragona.

Les tasques que es duran a terme impliquen a tants treballadors per tal de poder assolir el gran volum de feina que suposen. Si els treballs de manteniment durant la parada, els hagués de dur a terme una sola persona, hauria de dedicar-hi unes 400.000 hores que repartides en jornades de 7 hores suposarien un total de 157 anys de treball.

La seguretat: màxima prioritat

Per tal de vetllar per la seguretat dels treballadors — màxima prioritat de l'empresa — s'han impartit cursos de formació específica per als treballadors de plantilla i per les empreses auxiliars que participaran en les tasques durant la parada. A banda de la formació específica, també s'han dut a terme un total de 30.000 hores de formació en matèria de seguretat. A més, durant les setmanes que duri la parada hi haurà un grup de més de 120 tècnics que vetllaran per la seguretat en tot moment.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on