L'atur baixa a Tarragona el primer trimestre de l'any però segueix per sobre de la mitjana catalana

Per contra, les inversions en el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre cauen més del 57% respecte l'any anterior

Imatge de la presentació de l'informe a la Cambra de Comerç de Valls.
Imatge de la presentació de l'informe a la Cambra de Comerç de Valls. | J.G.

La taxa d'atur ha disminuït al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest primer trimestre de 2018 i se situa al 15,85%. Així queda reflectit en l'Informe de Conjuntura Econòmica elaborat per la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial amb el suport de la Diputació de Tarragona, i que s'ha presentat aquest dilluns a la Cambra de Comerç de Valls.

Les dades mostren que aquests primers tres mesos de l'any l'atur ha baixat de manera significativa a la zona respecte del mateix període de l'any anterior. Tot i això, aquestes xifres encara situen la demarcació de Tarragona més de tres punts per sobre de la mitjana catalana on la dada és del 12,19%. Com a factor positiu, destaca l'elevada disminució del nombre d'aturats de llarga durada, un fenomen que fins ara era «preocupant», segons ha explicat l'analista i professor de la URV, Joaquim Margalef, i que ara comença a tenir bons resultats.

Contractació temporal a l'alça

Els contractes de tipus temporal, s'han convertit en una cosa normal a la zona, ja que més del 90% dels que es van signar l'any 2017 ho eren, una dada que interessa capgirar des de les Cambres de Comerç, que aposten per una contractació indefinida i «de qualitat», sobretot en sectors estratègics com la indústria.

Preocupació per les inversions

«Podem dir que hi ha cert fre en l'activitat inversora en el territori», ha explicat Margalef. I és que s'ha detectat una tendència a la baixa que preocupa a les Cambres de Comerç. Les dades comencen a ser significatives, ja que la caiguda de les inversions en el territori els dos primers mesos de l'any ha estat del 57,16%, un indicador comú al conjunt de Catalunya que també ha patit una baixada del 45,76% i al conjunt de l'Estat, amb una disminució del 22,87%. Des de les Cambres, apunten com a una de les possibles causes, els moments socials que travessa en conjunt del país.

També s'ha registrat una caiguda en el crèdit bancari de quasi el 4% respecte de l'any anterior. «Potser la gent té desconfiança en la banca espanyola», ha apuntat el president de la Cambra de Comerç de Valls, Marcel·lí Morera.

Exportacions tecnològiques

L'informe també reflecteix un augment de les exportacions dels productes d'alta tecnologia, que és més significatiu a la demarcació tarragonina que en el conjunt de Catalunya, multiplicant-se quasi un 9% respecte del període anterior.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on