L'Autoritat Portuària de Tarragona, pendent de qui serà el nou president

Josep Andreu ha anunciat que deixa el càrrec al capdavant del Port tarragoní
Port de Tarragona | delCamp.cat

Ahir a la nit, sis de juny, es feia oficial el pas al costat de Josep Andreu com a president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT). Andreu justificava en el comunicat fet oficial quer «ha arribat el moment de tancar aquesta etapa professional i retornar al sector privat». Ara, doncs, amb aquesta baixa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, haurà de nomenar una altra persona per ocupar el càrrec. 

Segons apunten fonts pròxims al PDECat a delCamp.cat el nomenament es podria donar de forma ràpida. De fet, Calvet ja va nomenar a Mercè Conesa nova presidenta del Port de Barcelona aquesta setmana, sense deixar passar massa dies d'ençà que és al govern. És per això que aquestes mateixes fonts apunten que el nomenament podria donar-se aviat i més tenint en compte que l'actual president del Port de Tarragona ja ha manifestat que plega.

 

Possibles candidats

El que no s'ha confirmat encara és qui ocuparà aquest càrrec. Això si, d'ençà que es va conèixer la dimissió de Josep Andreu hi ha diversos noms que estan sobre la taula. Un dels que més sona, i que segons fonts pròximes podria ser un dels candidats amb més possibilitats, és Joaquim Nin. Nin va ser el secretari general de Presidència de la Generalitat durant el govern de Carles Puigdemont. 

Entre 2003 i 2010 havia estat el vicepresident de la  Diputació de Tarragona fins a ser nomenat delegat del Govern català a Tarragona en substitució del socialista Xavier Sabaté. Va deixar aquest càrrec quan va entrar a la Generalitat amb Puigdemont el 2016. Nin és veí d'Albinyana, poble del qual n'és alcalde. Tot i que sona com un dels candidats amb més possibilitats per sustentar el càrrec, Nin està imputat per la causa de l'1-O, un fet que podria dificultar el seu nomenament o fins i tot el desenvolupament de les funcions de president de l'ens portuari en cas que el recorregut judicial de la imputació anés a més.

 

Però des d'ahir s'han posat sobre la taula altres noms. Com és el cas del de Jordi Sendra. Sendra fou diputat al Parlament per la llista de Junts pel Sí i portaveu de la Comissió Legislativa d'Afers Exteriors, Cooperació, Relacions Institucional i Transparència. És de Tarragona i va ser, precisament, tinent d'alcalde d'aquesta població. Sendra, que és un dels homes forts del PDECat a Tarragona, ja treballa a l'Autoritat Portuària.

 

A banda d'ells dos,  hi ha altres noms a les quinieles habituals en aquest tipus de situacions, com ara el de l'exconseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané.  Jané va ser un dels polítics que es va apartar del govern de Puigdemont abans que la senda independentista acabes agafant més contundència. Jordi Jané és veí d l'Arboç. A banda de Jané altres fonts apunten a Eusebi Campdepadrós, diputat del Parlament i secretari primer de la Mesa del Parlament

 

La marxa d'Andreu 

Josep Andreu assegura en el seu comunicat que havia pres la decisió al gener però que per «ètica i lleialtat institucional» va esperar a fer el pas a què hi hagués un nou Govern de la Generalitat. Andreu diu que vol deixar aquesta etapa professional per tornar el sector privat. Tot i que fins ara no havia mostrat públicament el seu interès de plegar. 

 

Josep Andreu ha estat més de set anys al capdavant de l'Autoritat Portuària de Tarragona. S'ha posat a disposició del conseller pel que necessiti per dur a terme aquest canvi. De moment, doncs, no se sap qui ocuparà aquest càrrec al capdavant del Port de Tarragona. 

 Comentaris

envia el comentari