El govern espanyol suprimirà el peatge entre Alacant i Tarragona el desembre de 2019

José Luis Ábalos anuncia que el govern espanyol eliminarà els peatges de les autopistes quan se'ls acabi la concessió

Imatge d'arxiu d'un peatge a l'autopista AP-7
Imatge d'arxiu d'un peatge a l'autopista AP-7 | delCamp.cat

El govern espanyol suprimirà els peatges de les autopistes quan la seva concessió de 50 anys acabi entre aquest exercici i l'any 2021. Així ho ha confirmat el nou ministre de Foment, José Luís Ábalos, a 'El País'. Aquesta afirmació afecta directament, entre altres, el tram entre Tarragona i Alacant, la concessió del qual finalitza el 31 de desembre del 2019, i compta amb més de 400 quilòmetres. 

Altres trams d'autopista que queden afectats per aquesta decisió del govern espanyol són l'AP-1 entre Burgos i Armiñón, la concessió de la qual és la primera que venç, el 30 de novembre d'aquest any; i l'AP-4 entre Sevilla i Cadis, que finalitza, com el tram tarragoní, l'últim dia de l'any 2019. 

Aquesta decisió, afirma el mitjà citat, suposa un precedent per a les autopistes que vencen l'any 2021, com els trams de l'AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, i entre Montmeló i el Papiol, o l'AP-2 entre Saragossa i el Mediterrani. La concessió d'aquests trams d'autopista, que sumen un total de 479 quilòmetres, finalitza l'agost del 2021, però la decisió de suprimir-ne els peatges recaurà sobre la següent legislatura. 

S'avaluarà la decisió sobre el futur de les autopistes fallides

El ministre de Foment, d'altra banda, ha afirmat que s'auditaran els costos i terminis per la relicitació de les nou autopistes de peatge que han fet fallida i l'Estat ha rescatat, i el concurs de les quals estava previst per a la segona meitat d'aquest 2018. Respecte aquestes autopistes, Ábalos ha afirmat que «hem de fer una revisió ajustada, perquè ens afrontem a una responsabilitat patrimonial de l'Estat i tot sembla indicar que tindrem un horitzó de litigis considerables amb les antigues concessionàries. És important saber de quines xifres estem parlant». El ministre de Foment assegura que no hi ha unanimitat en les xifres que han d'assumir respecte a les facilitades per l'anterior executiu del PP.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on