Endesa reforma les instal·lacions de Reus per millorar el servei a tretze municipis de tres comarques tarragonines

S'han substituit els aïlladors que subjectaven les línies d'alta tensió, amb un cost de 96.000 euros

Imatge d'arxiu de la subestació d'Endesa de Reus.
Imatge d'arxiu de la subestació d'Endesa de Reus. | cedida

Endesa ha acabat recentment els treballs de millora tecnològica de part de la subestació de Reus amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 58.000 clients repartits entre tretze municipis de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès.

 

L’actuació, que ha suposat una inversió de 96.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en la substitució dels tradicionals aïlladors de porcellana que subjectaven les línies d’alta tensió a les estructures metàl·liques de la instal·lació per uns nous fabricats amb polímer, un material d’última tecnologia.

 

Les noves unitats, fabricades a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. Així, no només tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques —com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps— o al vandalisme —com els trets dels caçadors—, sinó que són més robustos davant dels impactes mecànics. A més, són hidrorepel·lents i auto-netejants, la qual cosa, en condicions d’alta contaminació, es justifica encara més la migració del model antic al nou (de porcellana a polimèric), ja que no cal netejar-los i se’n millora la seva fiabilitat.

Millora de servei al Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès

Aquesta renovació tecnològica beneficiarà les poblacions d’Alcover i Mont-ral, a l’Alt Camp, de l’Albiol, l’Aleixar, Almoster, les Borges del Camp, Castellvell del Camp, Maspujols, Reus, Riudoms, la Selva del Camp i Vilaplana, al Baix Camp, i Vila-seca, al Tarragonès.

 

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l'automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o 'smart grids'.

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on