Els comuns demanen explicacions al Govern sobre les condicions als centres de la Xarxa Santa Tecla

La diputada per Tarragona Yolanda López ha registrat diverses preguntes arran les protestes dels seus treballadors

Yolanda López durant un míting al seu municipi, al Vendrell.
Yolanda López en una imatge d'arxiu. | delCamp.cat

La diputada per Tarragona de Catalunya en Comú Podem, Yolanda López, ha registrat una sèrie de preguntes dirigides a la Mesa de la Comissió de Salut del Govern de la Generalitat on demana explicacions per la «sobrecàrrega de feina» dels treballadors i treballadores dels centres de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla. Els treballadors de les Àrees Bàsiques de Salut van organitzar una aturada el passat divendres 8 de juny, i en tenen prevista una per aquest divendres, 15 de juny, per protestar contra les «importants i progressives càrregues de treball» i per la «reducció de la retribució econòmica».

Així, la diputada Yolanda López i la portaveu adjunta del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem, Marta Ribas, han preguntat Govern de la Generalitat són si el Departament de Salut considera que hi ha una sobrecàrrega de feina en els centres de la Xarxa de Santa Tecla; si s'estan substituint les baixes laborals i de vacances amb un ritme adequat en els centres de la xarxa; en quina mesura té previst el Departament augmentar la plantilla durant els mesos d'estiu; i quines mesures de millora es pensen assumir per evitar la saturació laboral i dels serveis mèdics que ha denunciat el personal sanitari. 

Treballadors del CAP del Vendrell, protestant.
Treballadors del CAP del Vendrell, protestant. | M.G.

 

Noves aturades aquest divendres, 15 de juny

A les 12 del migdia d'aquest divendres, els treballadors i treballadores de l'Atenció Primària de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla es tornaran a concentrar davant les portes dels centres sanitaris. Així doncs, les àrees bàsiques de salut que quedaran afectades són les de Vila-seca, Llevant, Torredembarra, l'Arboç, el Vendrell, Calafell i els seus consultoris locals. 

Després de la primera aturada, que va tenir lloc el passat divendres 8 de juny, la direcció de la Xarxa Sanitària i social de Santa Tecla va emetre un comunicat on afirmava que respecta que els treballadors facin aturades en defensa dels drets dels professionals de l'organització i que està treballant per buscar solucions al problema de finançament. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on